

Bezlepkové marokánky
Suroviny
- 125 ml smetany
- 80 g cukru
- 80 g másla
- 50 g BL mouky
- ¼ KL soli
- 50 g nasekaných lískových ořechů
- 50 g pokrájených rozinek
- 50 g brusinek
- 100 g kandovaného ovoce
- 100 g posekaných mandlí
Postup přípravy receptu
Cukr upálíme na zlatavě hnědý karamel. Opatrně vlijeme smetanu a necháme karamel úplně rozvařit. Přidáme máslo, sůl a nakonec mouku.
Mícháme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme zbytek ingrediencí.Na pečící papír uděláme hromádky, které navlhčenými prsty rozetřeme do placiček.
Pečeme na 180°C asi 10-12 minut. Musí být do zlatova upečené.Necháme vychladnout na plechu.
Kdo má rád, polije čokoládou. Ale jsou výborné i bez čokolády.
Poznámka od kuchařky
Inspirace na netu
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bezlepkové marokánky
-
srettka: Krásně to zhoustlo i jsem je trochu rozplácla, ale v troubě se prostě roztekly
. Něco z toho zkusím spáchat, přece to nevyhodím
, chuťově by byly moc dobré
-
mysulka: no neblázni?
to mě mrzí
a zhoustlo ti to při sváření? mě se ani nehly, držely tvar, jak jsem je sama rozplácla.
-
Tak jsem se do nich dnes pustila a vůbec se nepovedly
, vše jsem dodržela, ale v troubě se úplně roztekly. Přijde mi tam moc tuku.
-
-
Vypadají moc dobře
- sestřenice celiatička na tyto marokánky používá místo BL mouky bezlepkové ovesné vločky, které trochu opraží - někdy zkus, jsou v tom báječné