Čočka s uzenou příchutí

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: s přípravou a vařením do 70 minut 3-4 porce Luštěniny 6 názorů

Suroviny

1 hrnek přebrané čočky
3 hrnky silného uzeného vývaru + 50 ml vývaru podle potřeby na dovaření čočky
1 menší větvičku čerstvého rozmarýnu
špetku mletého pepře
200 g uvařeného uzeného masa
1 lžíci sádla
1 velkou cibuli
4 stroužky česneku
sladkokyselé okurky na ozdobu
sůl podle potřeby
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Čočku propláchneme a na 20 minut namočíme do studené vody.

  2. Poté opět propláchneme a dáme do hrnce s uzeným vývarem. Přidáme rozmarýn, pepř a slabým varem vaříme cca 35 minut. Pokud čočka nebude zcela měkká, ještě podlijeme vývarem a dovaříme.

  3. Mezitím na pánvi s rozehřátým sádlem osmažíme na kostičky nakrájené uzené maso.

  4. Po osmažení dáme maso stranou, do výpeku dáme nadrobno nakrájenou cibuli, na tenké plátky nakrájený česnek a orestujeme do zlatavé barvy.

  5. Maso s cibulí a česnekem přidáme do hrnce k měkké čočce.

  6. Odstraníme rozmarýn, promícháme a prudkým varem necháme odpařit případný zbytek vývaru. Podle potřeby dochutíme a na talíři ozdobíme tenkými kolečky sladkokyselé okurky. Podáváme s čerstvým pečivem.

Poznámka

1 hrnek=250 ml

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 400 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čočka s uzenou příchutí

Tématické fráze: na 1 htnek čočky cocka s uzeniny recept na cocku s uzenim cocka s uzenim čočka recept čočka na jeden hrnek cocka z uzeneho vyvaru čočka s uzenou treskou salát z červené čočky s uzenou rybou

Zapomněl/a jsem heslo