Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květinový růžovofialový dort

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Náročný

Suroviny

Porce: 30cm forma

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 622 kJ /
5 646 kcal
Bílkoviny110,19 g
Tuky363,98 g
Vláknina14,50 g
Cholesterol 2,71 g
Sodík 807 mg
Sůl1,68 g
Sacharidy475,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 min. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku. Krok 2: Těsto nalijeme do 30cm dortové formy vyložené na dně pečicím papírem a pečeme 40 min.na 150°C. Krok 3: Vychladlý korpus prořízneme, potřeme marmeládou, krémem (cca 1/4 si necháme), poklademe jahodami, přiklopíme vrchní částí a celý dort pomažeme rovnoměrně krémem. Krok 4: Krém: z vody a mouky uvaříme bešamel o hustotě hustší krupicové kaše, studený prošleháme, abychom zničili případné malé hrudky. Krok 5: Do změklého másla všleháme kakao a cukr, poté po částech všleháme bešamel. Krok 6: Promazaný korpus necháme v lednici ztuhnout a potáhneme falešným marcipánem. Krok 7: Zdobíme barevnými kytičkami z téhož.

Zveřejněno 19. 5. 2011

Poznámka autorky isindy

korpus stejný postup jako http://www.toprecepty.cz/recept/18933-kakaovy-olej... bez přidání kakaa (nahrazeno stejným množstvím hl.mouky)

falečný marcipán: http://www.toprecepty.cz/recept/16692-falesna-marc...

Oslavenkyní byla 11letá holčička, která měla jasnou představu, jak by měl dort vypadat...snad jsem se jí trefila do vkusu :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X7mV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X7mV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Pája: budu držet i palce na nohách ;-) hlavně se toho neboj, není to žádná věda ;-)

isindy: Děkuji, tak já se juknu i po těch Vietnamcích. Třeba budu mít štěstí..:-D Ten návod od marcipánu si pořádně prostuduji a snad se to povede.. se mi časově trefit.. Dort budu dělat až za tři týdny. Je mi jasný, že se dva dny budu patlat jen s ozdůbkami..;-) Tudíž, je důležité, si vše naplánovat dopředu, že :-D Drte mi palce, jsem začátečnice a dost bude pro přítele.. ;-)

Pája: ta vypichovátka jsem koupila u náhodou Vietnamců a barvy seženeš v drogerii TETA, jsou sypké, takové malé sáčky asi po 6Kč. S kupovaným marcipánem nemám zkušenost, nevím, za jak dlouho ztvrdne na kánm, abys ho už neukousla...:-)

OK:-p, tak jsem si to rozmyslela. Na těch pár kytek si radši marcipán koupím. Včera jsem ho viděla v Kauflandu:-D Ale mám ještě jeden dotaz. Když z toho něco vypracuji, Jak dlouho to prosím vydrží poživatelné v tom tvaru? Má s tím někdo zkušenosti?

Dort máte krásný... V jakých obchodech se prosím dají sehnat ta cukrářská "udělátka"? Formičky nebo barvičky? (Kromě netu)Chtěla bych udělat dortík s kytičkama vlastnorucně vyrobenýma..nebo se o to alespoň pokusit..:-D

Isindy krásný dortík:-* :yes:

neblázněte, tolik pochvaly si nezasloužím :-O:-8 jsem ráda, že se líbí, ale je to jen pár vykrojených kytiček...a na to jsou udělátka...takže jsem vlastně byla jen lepič :-8:-D

krása, supr sladěný barvy, fakt jsi dobrá Ivo. Já už fakt nemám slov. :yes:

krása...krása...krása...nemohla bych si vzít ani kousek, abych to nezničila..

Nadherny dortik, koukam po tvych receptech, manzel ma za tyden narozky. Jenom mas vsechny tak krasne, ze nemuzu vybrat.....:-//:-D:-D + 11. :-K

Krása :yes:

krásný to dortík...;-)

:yes::yes::yes: PARÁDA:yes::yes::yes:

No úplně krásnej dort!! škoda jej ukrojit.. ;-)

:yes:5.bod:yes:já už nemluvím, to je pořád dort a každej jinak krásnej, Isi, otevři si už konečně tu cukrárnu-měla by jsi prachů.....tam by chodili z daleka:yes:

:yes: nádherný dortík!

indy a dost:-! všecek údiv a úžas jsem vyplácala na tvůj svatebák, huba se mě ještě nevrátila do normálu a ty sem dáš další parádičku:-S
si myslíš, že ty žasy mám zarexovaný do foroty??:-))
zase pěkný kousek a ty barvičky...:-* eňo ňuňo holčičkáro:yes::yes::yes:
kolik toho ještě dneska tasíš??? že bych si tlamu podvázala:-))

:-OTo je dneska jedna hezčí krása,než druhá,co tady Iisi dáváš:-K:-K:-KVěřím,že oslavenkyně bude moc spokojená:yes:Na svých 11 má celkem zajímavý a vytříbený vkus:-*
Za nádheru druhý bodík:-K+:yes::yes:

Nádhera!Není co dodat.:yes::-O:yes:

Tématické fráze:
vypichovátka na marcipán, květinový dort, dort ve tvaru kytky, marcipánový dort pro holky, domací udělátka, krém z bešamelu, květinové dorty z marcipánu, bešamel do dortu, jak udělat marcipánový dort ve tvaru jahoda, jak udelat kytky z marcipanu, krém na dort z bešamelu, květinový dort z marcipánu, kytky z marcipánu, jak udělat kytku z marcipanu, kytky na dort z marcipánu, marcipanovy kvetinovy dort, dort kytka, marcipanove dorty květinove, jak udělat kytky na dorty, marcipanovy dort kytka

Suroviny:
vejce, cukr krystal, mouka hladká, olej, sůl, máslo, voda, mouka hladká, cukr moučkový, kakao, marcipánová falešná hmota, jahodová marmeláda, kompot jahodový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu