Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chutná kuřecí rychlovka nejen pro začátečníky

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 282 kJ /
1 740 kcal
Bílkoviny172,86 g
Tuky103,13 g
Vláknina21,16 g
Cholesterol 455 mg
Sodík 2,02 g
Sůl4,98 g
Sacharidy25,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Opláchnuté maso osolíme, mírně opepříme a nakrájíme na tenčí nudličky. Krok 2: Slaninu a papriku si nakrájíme na špalíčky, cibuli na půlměsíčky, naloženou cibulku necháme v celku. Krok 3: Do hrnce na rozpálený olej dáme na 3 minuty orestovat špalíčky slaniny a postupně po troškách přidáváme nakrájené maso, které necháme "zatáhnout" - změní barvu do šeda. Krok 4: Až je všechno maso orestované, posypeme lžičkou červené papriky, přidáme 4 lžíce omáčky, pokud žádnou nemáme, tak jen deci vody+ rozdrobíme kostku bujonu, zbytek zeleniny, promícháme a pod pokličkou na mírném plameni necháme pozvolna dělat 20 minut. Vodu zatím žádnou nepřidáváme- maso i zelenina pustí dostatek šťávy. Krok 5: Po 20 minutách vaření si v 1 dl studené vody rozmícháme 2 zarovnané kávové lžičky solamylu, za stálého míchání vlijeme k podušené směsi, ještě 2 minutky provaříme a máme hotovo. Krok 6: Jako příloha se hodí různě upravené brambory, může být i rýže nebo jen čerstvé pečivo.

Zveřejněno 19. 6. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

Naloženou cibulku dávat nemusíte, potřebovala jsem ji do luštěninového salátu a půlka skleničky mi zbyla, tak jsem takto využila. Pokud budete dělat z vykostěných stehen, krájejte maso na větší kostky, rádo se rozvařuje. Můžete použít i maso vepřové, ale doba vaření se asi o 10-15 minut protáhne.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4WW1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4WW1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-8Za komentáře i body moc děkuji:-K:-K
JaniR.-ano jméno jsi napsala správně:-DK pánům Pohlreichovi i Babicovi mám sice určité výhrady,ale jejich pořady o vaření i grilování se mi líbí:yes:Člověk se dozví spoustu zajímavostí i různých fíglů:-pNo a ten jejich "přednes":-Otak to je zase o něčem jiném:-D:-*

Prima šťavnatý recept Aničko:-K.+13

Anna Kocikova: ani nevím, jestli jsem dobře napsala jeho jméno..:-D, já ho normálně nesnáším, ale grlilování s ním je super a snažím se ho poznat víc.;-) Babica je Babica:-D:-D

:yes::yes:Moc hezký recept+:yes::yes:

Jana Remkova:Jani,Ivi-děkuji holky:-K
Teda JaniR.-tak takovou pochvalu:-8až mě to zarazilo;-)Tohle byla opravdu nenáročná rychlovka:-)Ale děkuji,fakt jsi mě potěšila:-8:-K

Moc prima receptík Aničko, krásné a moc namka pěkná, opět ukládám a bodíkuji :-K:yes:;-):-p

Anna Kocikova::-8:yes::-)

Jak to říká ten Pohlreich? Pán Bůh existuje:-D. Vždycky, když dělá na grilu něco, co opravdu vypadá skvěle, tohle řekne.;-). Já si dovolím to říct tady u tvého receptu;-):yes:

Potěšili jste mě milými komentáři:-Ki bodíky:-*
Rebi-přehodila jsem Ti tu poslední:-));-)

Ann:-K:-K tohleto u nás taky boduje:-p;-):yes:
P.S. mě se ta poslední a předposlední fotka líbí víc než ta hlavní:-8 ale to jen tak..na okraj;-):-)
další +1;-):-K

šťavnatě to vypadá:-p:yes:

Moc pěkný receptík :-O , takové rychlovky mám ráda ;-) a kuřecí nikdy nezklame :-D +:yes:

Tématické fráze:
rychlovky z kuřecího masa, rychlovka z kureciho masa, kuřecí srdíčka recept pohlreich, kuřecí rychlovky, recepty rychlovky, rychlovky s kuřecího masa, pohlreich kuřecí maso, recept rychlovky, recepty kuřecí maso pohlreich, recepty z kuřecího masa babica, rychlovky z masa, recepty na rychlovky, kuřecí směs pohlreich, rychlovky z kuřecích prsou, kuřecí rychlovka, kuřecí maso pro zacatecniky, recepty pro začátečníky, rychlovka z kuřecích prsou, kuřeci prsa rychlovky, rychlovkyz kuřecího masa

Suroviny:
prsa kuřecí, olej, slanina, paprika čerstvá červená, cibule, cibulka, bujón slepičí, paprika sušená sladká, solamyl, voda, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu