Suroviny
Porce: 52 kúskov
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 43 808 kJ / 10 471 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 203,33 g |
| Tuky | 625,40 g |
| Vláknina | 38,50 g |
| Cholesterol | 4,85 g |
| Sodík | 1,71 g |
| Sůl | 4,31 g |
| Sacharidy | 987,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bledé cesto si pripravíme tak, že vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky, bielky vyšľaháme s 12 pl práškového cukru do peny a pomaly po jednom zašľahávame žĺtky.
Krok 2: Potom dáme 2 pl vody, do múky zamiešame prášok do pečiva a zamiešame do hmoty.
Krok 3: Rozdelíme na dva plechy vystlané papierom na pečenie a pečieme do zlata pri teplote 180-200 st.
Krok 4: Tmavé cesto urobíme tak isto rozdelením vajíčok, bielky vyšľaháme s cukrom a pomaly zašľaháme žĺtky, vodu a do múky zamiešame kakao a prášok do pečiva.
Krok 5: Upečieme pri teplote 200 st.
Krok 6: Náplň : mlieko prevaríme a ešte horúcim zaparíme orechy, dáme do nich aj cukor.
Krok 7: Maslo vyšľaháme s vanilkovým cukrom a keď orechy vychladnú, zošľaháme ich spolu s maslom a môžeme plniť pláty.
Krok 8: Na spodok dáme bledý plát a natrieme ho polovicou ríbezľového lekváru, potom dáme náplň a tmavý plát. Naň dáme náplň a prikryjeme bledým plátom natreným lekvárom smerom na plnku a dobre pritlačíme dlaňami.
Krok 9: Vrch potrieme tiež plnkou a posypeme pomletými orechami, čo sme si nechali a popíšeme troškou polevy.
Zveřejněno 12. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žiarske řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6YQV
Moje poznámka
Žiarske řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6YQV
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 4 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 8 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 10 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 33 minutami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 1 hodinou
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 1 hodinou
Banánky ze strojku
Vilik před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 2 hodinami
Konfitovaná hovězí líčka
JanSmola před 3 hodinami
Linecké smajlíky
Evculina84 před 3 hodinami
Liduščin vaječný koňak
Evculina84 před 3 hodinami
Kuře na paprice se smetanou
_martakrizk8_ před 4 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší řezy,
top recepty rezy,
ziarsky moucnik,
recepty na řezy,
jecny rez,
zakusky ziarsky rez,
ječné řezy,
recepty dobrú chuť,
jednoduché a dobré řezy
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
voda,
mouka hrubá,
prášek do pečiva,
vejce,
cukr moučkový,
voda,
mouka hrubá,
kakao,
prášek do pečiva,
mléko,
cukr krystal,
cukr vanilkový,
ořechy vlašské,
máslo,
povidla rybízová,
poleva čokoládová
Komentáře (14)