Pstruh po kanadsku
Zkuste upravit jednu z nejoblíbenějších a nejchutnějších sladkovodních ryb po způsobu zámořské kuchyně. Příprava spolu s brambory zjednoduší vaření a výsledek je opravdu zajímavý. Ochucení a máslo dají masu pstruha šmrnc!
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 585 kJ / 379 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,34 g |
| Tuky | 33,10 g |
| Vláknina | 3,62 g |
| Cholesterol | 102 mg |
| Sodík | 3,55 g |
| Sůl | 8,40 g |
| Sacharidy | 14,22 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vykuchané ryby omyjeme, osušíme a posolíme na povrchu i uvnitř. Česnek utřeme se špetkou soli a promícháme s brusinkami. Vzniklou směsí potřeme vnitřek i kůži ryby. Do břišní dutiny vložíme plátek másla. brambory očistíme a nakrájíme na menší kousky, nebo plátky.
Krok 2: Rozehřejeme troubu na 220 °C. Rybu přendáme do olejem vymazaného pekáčku
a dáme na pět minut do rozpálené trouby. Pokud budeme chtít péct brambory společně s rybou, přidáme je hned na začátku spolu s rybou. Krok 3: V kastrolku rozehřejeme máslo.
V misce po česneku a brusinkách smícháme citrónovou šťávu se sójovou omáčkou. Krok 4: Po pěti minutách prudkého zapečení pekáček vyndáme, ryby přelijeme šťávou se sójovou omáčkou a zacákáme částí zbylého másla. Krok 5: Vrátíme do trouby, kterou stáhneme na 200 °C a po deseti minutách přiléváme po částech máslo až do jeho spotřebování. Pečeme, dokud není vše měkké a zlatavé. Krok 6: Servírujeme s brambory a kolečkem citrónu.
a dáme na pět minut do rozpálené trouby. Pokud budeme chtít péct brambory společně s rybou, přidáme je hned na začátku spolu s rybou. Krok 3: V kastrolku rozehřejeme máslo.
V misce po česneku a brusinkách smícháme citrónovou šťávu se sójovou omáčkou. Krok 4: Po pěti minutách prudkého zapečení pekáček vyndáme, ryby přelijeme šťávou se sójovou omáčkou a zacákáme částí zbylého másla. Krok 5: Vrátíme do trouby, kterou stáhneme na 200 °C a po deseti minutách přiléváme po částech máslo až do jeho spotřebování. Pečeme, dokud není vše měkké a zlatavé. Krok 6: Servírujeme s brambory a kolečkem citrónu.
Zveřejněno 19. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pstruh po kanadsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lMMM
Moje poznámka
Pstruh po kanadsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lMMM
Nejnovější recepty
Nadýchané domácí langoše s jogurtem
Přidáno před 4 hodinami
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 16 hodinami
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 20 hodinami
Vepřová plec na paprice
Přidáno před 20 hodinami
Nivová pomazánka s ořechy a jablkem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový salát a kuřecí řízek
Bretik před 1 hodinou
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
KUKI1 před 2 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
Jarka72 před 3 hodinami
Povidlovník z odpalovaného těsta
KrisZaezemi před 4 hodinami
Halibut v bylinkách
brtna před 4 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Wikki před 5 hodinami
Kuře pečené v podmáslí
kimlo před 5 hodinami
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 15 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 19 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 19 hodinami
Tématické fráze:
pstruh recept,
pstruh recepty,
recept na pstruha,
pstruh s brusinkami,
jak ugrilovat pstruha,
recept pstruh,
recepty na pstruha,
pstruh v kuchyni,
pstruh na brusinkach,
ryba po kanadsku,
pstruh-recepty,
pstruh z mrazaku,
pstruh brusinky,
recept na pstruhy,
kanadské brusinky recepty,
recept na ryby pstruzy,
pstruh s brusikami,
recepty na pstruhy,
recepty ze pstruha,
recepty pstruh
Suroviny:
pstruh,
brusinky,
česnek,
citron,
omáčka sojová,
máslo,
pepř čtyř barev,
sůl,
olej,
brambory
Komentáře (20)
Brusinky jsou kompotované, se sušenými v kuchyni nemám zkušenost, jen jsem je kupovala svým milým jako doplňkový dáreček a co s nimi provedli, to už nevím.
ty brusinky...jsou myšlené sušené nebo kompotované
Jinak podle mě je to nazvané "po kanadsku" kvůli těm brusinkám - to je taková typická kanadská surovina.