Moučník Figaro
Řezy Figaro spojují jemné těsto s vláčnou jablkovo-ořechovou náplní. Navrch přijde čokoládová poleva s citronovou glazurou, která jim dodá jedinečnou chuť. Ideální moučník k odpolední kávě nebo jako sladká tečka po večeři.
Suroviny pro 1 plech
plech o rozměrech 22,5 × 35,5 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 626 kJ / 5 647 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 97,42 g |
| Tuky | 275,27 g |
| Vláknina | 40,70 g |
| Cholesterol | 1,07 g |
| Sodík | 690 mg |
| Sůl | 1,87 g |
| Sacharidy | 664,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z mouky, Hery, žloutku, vody, vanilkového cukru, rumu a kypřicího prášku do pečiva vypracujeme hladké těsto.
Krok 2: Těsto rozdělíme na poloviny a jednu dáme na chvíli do mrazáku, aby se s ní lépe pracovalo.
Krok 3: Druhou polovinu rozválíme a dáme na dno pekáče.
Krok 4: Jablka očistíme a nastrouháme najemno. Ořechy pomeleme (postrouháme).
Krok 5: Připravíme náplň. Smícháme moučkový cukr, žloutky, vanilkový cukr, kakao, jemně nastrouhaná jablka a mleté ořechy. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka zapracujeme do náplně.
Krok 6: Náplň rozprostřeme na těsto v pekáči. Poté vyndáme druhou polovinu těsta z mrazáku a mezi dvěma fóliemi ji rozválíme do tvaru obdélníku. Pomocí válečku přeneseme na náplň. Upravíme kraje.
Krok 7: Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C asi 30 minut.
Krok 8: Čokoládovou polevu použijeme kupovanou nebo připravíme dle oblíbeného receptu svou.
Krok 9: Citronovou polevu připravíme smícháním moučkového cukru a citronové šťávy. Přidáme dvě lžíce horkého mléka a vymícháme do hladka.
Krok 10: Po upečení a vychladnutí moučníku jej polijeme čokoládovou polevou a cik cak pokapeme citronovou polevou.
Zveřejněno 12. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moučník Figaro
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x68n
Moje poznámka
Moučník Figaro
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x68n
Nejnovější recepty
Bramborák plněný masovou směsí s čedarem
Přidáno před 3 hodinami
Gulášek z hlívy ústřičné
Přidáno před 3 hodinami
Pórková polévka
Přidáno před 7 hodinami
Hovězí mleté kuličky
Přidáno před 17 hodinami
Jednohubky na italský způsob
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí na pórku s kari a kukuřicí
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Slepičí polévka s noky
Merylas před 13 minutami
Vajíčková pomazánka i na chlebíčky
Merylas před 13 minutami
Domácí tatarka - výborná, rychlá, jednoduchá
Merylas před 14 minutami
Vajíčková pomazánka na chlebíčky
Merylas před 14 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Vanous_09 před 50 minutami
Jablečný linecký koláč
1anoli1 před 1 hodinou
Špenátové palačinky
ntmin16 před 3 hodinami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
spinner před 3 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
PetrM před 3 hodinami
Salát s jahodami a balsamicem
Dasaja před 3 hodinami
Tématické fráze:
figaro řezy,
rezy figaro,
moučník z hery,
moucniky z hery,
čokoláda na vaření figaro,
dezert figaro,
buchta figaro,
moučníky z hery recept a foto,
moučník mesice,
čokoláda figaro,
figaro rezy recept,
moucnik ze 4 bilku,
figaro.cz,
moučnik raz dva,
fifaro řezy,
jablečný dezert figaro,
figaro buchta s tvarohem,
kakao figaro,
dezert figaro recept,
figaro buchta
Suroviny:
mouka hrubá,
tuk hera,
žloutek,
voda,
cukr vanilkový,
rum,
kypřící prášek do pečiva,
cukr moučkový,
žloutek,
cukr vanilkový,
kakao,
jablko,
ořechy mleté,
bílek,
poleva čokoládová,
cukr moučkový,
mléko,
šťáva citronová
Komentáře (25)