Ořechy
Plněné (neboli slepované) ořechy patří k tradičnímu cukroví českých Vánoc. Plnit je můžete ořechovou nádivkou, nebo máslovým krémem, polévat částečně nebo zcela čokoládou. Pokud přidáte do těsta kakao, vaše ořechy budou zase jiné.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 755 kJ / 2 810 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,92 g |
| Tuky | 187,20 g |
| Vláknina | 10,80 g |
| Cholesterol | 408 mg |
| Sodík | 5 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 238,88 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5LgR
Moje poznámka
Ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5LgR
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 2 hodinami
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 7 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 22 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 23 hodinami
Neapolský salát
Přidáno 18. 12. 2025 12:37:40
Staročeský kuba
Přidáno 18. 12. 2025 12:01:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pravý vepřový guláš
Sima1996 před 2 minutami
Výborný piškotový korpus na dorty
lenkadra před 23 minutami
Vanilkové rohlíčky
PetraLA před 1 hodinou
Perníčky podle Mišky Kuličky
Janinka1135 před 2 hodinami
Krůtí maso na kari se smetanou
josef.ridic před 2 hodinami
Rýžový nákyp
josef.ridic před 2 hodinami
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 3 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 5 hodinami
Koňakové řezy
janatka před 6 hodinami
Tématické fráze:
ořechy cukroví,
vánoční cukroví ořechy,
ořechy recept,
cukroví ořechy,
recept na orechy,
vanocni orechy,
ořechy,
ořechy vánoční recept,
recept ořechy,
orechy cukrovi recept,
cukroví ořechy recept,
vánoční cukroví - ořechy,
cukrový ořechy,
vánoční cukroví recepty ořechy,
recepty z ořechů,
vánoční ořechy recept,
cukrovi-orechy,
orechy vanocni cukrovi,
recepty na ořechy,
orechy cukrovy
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr,
ořechy mleté,
tuk
Komentáře (16)
Moje zkušenost je taková: Aby se ořechy nelomily, nesmí se z formiček dostávat příliš horké, měly by být ale teplé, nikoliv studené. Nesmí se s nimi třískat, ale stiskem palce na ořech jej jakoby vyloupnout.
Dekuji za radu Lenka
Všechno cukroví peču týden před vánocema mám to všechno hned měkké.
Prosim Vas,kdy se maji zacit pect?Nejak dopredu?Aby byly akorat mekke.Dekuji moc Lenka
A nemate nejaky recept na krem,kterym se ty orechy plni?