Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné slané šátečky

Voňavé těsto ukrývá náplň ze šťavnatého zelí, rozpuštěného sýra a kousků salámu. Plněné slané šátečky jsou ideální chuťovkou na večírek, svačinu na cesty i rychlou večeři, která zmizí z talíře dřív, než stihnou vychladnout.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tabita

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby kynutí

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 465 kJ /
3 218 kcal
Bílkoviny62,63 g
Tuky161,62 g
Vláknina15,92 g
Cholesterol 6 mg
Sodík 47 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy370,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vlažného mléka, kvasnic a cukru zaděláme kvásek a necháme ho asi 15 minut, než vzejde. Krok 2: Přidáme mouku, olej, cukr, sůl a vypracujeme těsto. Zakryjeme folií a necháme v teple asi 45 minut kynout. Krok 3: Včas zahřejeme troubu na 180 °C. Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 4: Vykynuté těsto vyválíme a nakrájíme na čtverečky. Na každý uložíme kolečko salámu, lžičku zelí a zakryjeme kouskem sýra. Zabalíme do šátečku a pomažeme rozšlehaným vejcem. Krok 5: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 20 minut dozlatova.

TIP: 15 skvělých receptů na slané pečivo - rady a tipy

Zveřejněno 24. 1. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné slané šátečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZmlJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné slané šátečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZmlJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Dobře to vypadá :yes:A to těsto nemusí kynout? Pracuje se s ním hned?

Šátečky jsem před pečením potřela rozšlehaným vajíčkem, pekla na 190°C:-p přidala jsem Ti foto a:yes:6

Zajímavé:yes:

Tématické fráze:
slané šátečky, šátečky se zelím, šátečky plněné zelím, plnene satecky, video recepty plněné šátečky, plněne slané buchty, kynuté slané šátečky, šátečky s kyselým zelím, šátečky bez kynutí, kynuté satecky se zelim, recept na plněné satecky, slané kynuté šátečky, šátečky plněné kyselym zelim, satecky slane, plněné šátečky zelím, slané šátečky se zelím, špaldové šátečky, slaný šátečky, buchty s kyselím zelím, mrkvové šátečky na slano

Suroviny:
mouka hladká, olej, cukr krupice, sůl, mléko, kvasnice, cukr krupice, salám vysočina, zelí kysané, sýr plátkový, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu