Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nedělní (sváteční) knedle

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 708 kJ /
886 kcal
Bílkoviny20,66 g
Tuky85,91 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 892 mg
Sodík 3,39 g
Sůl8,43 g
Sacharidy7,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Housky si nakrájíme na menší kostičky, polovinu si jich dáme do misky a pocákáme smetanou, zbytek housek opečeme v pánvi na másle a necháme zchladnout. Krok 2: Vejce, žloutky a sůl v míse vyšleháme, přidáme trochu krupičky, dál smetanové a máslové housky, rozmícháme, ještě přidáme krupici, aby těsto bylo tvarovatelné a necháme 20-30 minut odpočinout. Krok 3: Dáme si vařit vodu se solí a lžící, kterou vždy namočíme do vařící vody tvarujeme knedle, jako velké noky a vaříme 7 minut.

Zveřejněno 30. 1. 2012

Poznámka autorky Bibinka

Knedlíky jsem odkoukala od "Kluků v akci" a jsou báječné, jemné a moc dobré chuti. Tak jednou za čas nám je udělám a příště dám i bylinky - doporučuji vyzkoušet!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Or3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Or3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Znám, dáváme vařenou mrkev, libeček a mátu - fakt, naši se po tom utlučou;-):-p:yes:

Super knedlíčky. :yes: Jen se oko směje a jazyk tančí.:-p +6

jojo, takové knedlíčky by mi taky chutnaly.. nějakou máčenku a masenko..jooj.. to je dobrota:-p:-p:yes::yes:;-)

S přidáním bylinek jsou knedlíky opravdu moc dobré:yes:Bibinko máš krásně povedené fotky:-Ka knedlíčky jsou príma:-p+4:yes:

Jojojo knedlicky na vsechny zpusoby a s bylinkama. . .parada:-p

Podobné dělávám a moc nám chutnají, proto uděluji první bodík:-p:yes:

Tématické fráze:
krupicové noky kluci v akci, máslove knedliky, svatečni knedlík, kluci v akci žemlové knedlíky, tvarohové noky kluci v akci, sváteční knedlíky, tvarohové ovocné knedlíky kluci v akci, nedělní knedlík, štýrské knedle, žemlové knedlíky kluci v akci, knedle kluci v akci, tvarohové knedlíky kluci v akci, maslove knedle, žemlove knedle, kluci v akci bavorske knedliky, kluci v akci panacota, kluci v akci žemlový knedlík, panacota kluci v akci, jahodové knedlíky kluci v akci, máslové knedlíky kluci v akci

Suroviny:
vejce, žloutek, smetana, máslo, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu