

Jemné houskové knedlíky
Suroviny
- 5 žemlí den starých
- asi 1/4 l mléka
- 40 g másla
- 2 vejce
- 50 g strouhanky
- 30 g hrubé mouky
- sůl
Postup přípravy receptu
Žemle rozkrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem rozšlehaným se žloutky, rozehřátým máslem a solí a necháme prosáknout.
Poté vmícháme mouku, strouhanku a sníh z bílků.
Těsto ve tvaru menších koulí vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme asi 5 min.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jemné houskové knedlíky
-
Děkuju moc za tento recept. Táta tyhle knedlíky dělal jako přílohu k ragú z hovězí oháňky a nemohla jsem nikde najít, jak to dělal. Už bohužel nežije, tak se ho nemůžu zeptat.