Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohová mřížková buchta

Jednoduchá tvarohová buchta vás potěší nejen chutí, ale i vzhledem. Vláčné kakaové těsto doplňuje jemná tvarohová náplň, ze které pomocí zdobicího sáčku vytvoříte ozdobnou mřížku – buchta tak vypadá neodolatelně a chutná skvěle.

Hodnocení receptu je 4,7 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yanussi

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

vyšší plech o rozměrech asi 30 × 40 cm, hrnek = 250 ml

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 902 kJ /
6 908 kcal
Bílkoviny102,38 g
Tuky298,11 g
Vláknina26,40 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 635 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy940,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do velké mísy rozklepneme vejce, přidáme cukr, mléko, olej a dobře promícháme metličkou. Poté přidáme mouku smíchanou s kakaem a kypřicím práškem do pečiva. Nakonec vše důkladně promícháme do hladkého těsta bez hrudek. Krok 2: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 175 °C. Krok 3: Těsto rovnoměrně nalijeme na připravený plech. Krok 4: V míse důkladně promícháme tvaroh, pudinkový prášek, vejce a moučkový cukr, dokud nevznikne hladká náplň. Krok 5: Tvarohovou náplň vložíme do cukrářského sáčku na zdobení a na těsto tvarohem vytvoříme mřížky. Případně můžeme zdobit obyčejným sáčkem s ustřihnutým rohem. Krok 6: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut.

TIP: Zdobení pomocí sáčku

Zveřejněno 25. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BrNN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BrNN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Úžasná vláčná buchta!!! 🤩🤩🤩😋😋😋

Recept jsem si uložil a také jsem buchtu upekl. Místo tvarohové růžičky, uprostřed mřížky, jsem vložil půlku meruňky. Výborná kombinace chutí. Dávám jedničku. :yes::yes:

Buchta je velmi výborná :yes:. Posypala jsem ji cukrem a vyfotila ;-). Pokud se fotka nebude líbit,tak ji ztáhnu :-).

určitě doporučuju je to na 1-ČKU :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes: komu to nechutná mě to nevadí:-p

jaromír 7. 9. 2014 10:42
Zvládnu jí i já a to je co říct:-D. Mé rodíně i známým moooc chutna:yes:

mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam:-K:yes::yes::yes::yes::yes::-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K

buchta se peče při 180 stupní a cca 25min

Zeptám se asi jako amatér, ale na kolik stupňů a jak dlouho se buchta peče? Děkuji :-8

Nejlepší buchta jáká je, je to rychlovka a moc dobrý!!! :yes:

Jakto,že se mi ten tvaroh propadne?A jak dlouho se má péct a na kolik stupnu?ja mela buchtu uz skoro pripecenou a tvaroh nedodelanej.

SinQuskQa 13. 11. 2010 14:11
Moc dobrá buchta:yes::yes::yes:..peču ji taky po několikáté a pokaždé zachutná :-K

Kateřina 26. 10. 2010 16:12
Moc dobrá buchta...... Peču jí už poněkolikáté a vždy má úspěch.....:yes::-);-):-p

Dadula: prášek ;-)

Tématické fráze:
tvarohová buchta, mřížková buchta s tvarohem, nejlepší tvarohová buchta, mrizkovana tvarohova buchta, tvarohova buchta nejlepší recepty, mřižkovana buchta, mřížkovaná buchta s tvarohem, tvarohové buchty, buchta tvarohová, tvarohová buchta nejlepší, nejlepší buchta s tvarohem, tvarohová nepečená buchta, buchta z tvarohu, buchty s tvarohem, škvarková buchta, mřížkovaná buchta recept, tvarohové buchty nejlepší recepty, recept na tvarohovou buchtu, tvarohova mrizka, nepečená tvarohová buchta

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krystal, kakao, mléko, olej, vejce, kypřící prášek do pečiva, tvaroh, pudink vanilkový, vejce, cukr moučkový, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu