

Cikánské nočky
Doba přípravy: 30 minut 4 porce Ostatní 8 názorů
Suroviny
- 250 g hladké mouky
- 250 g tvarohu
- 1 vejce
- 2 lžíce mléka
- sůl
- 1 zakysanou smetanu
- menší cibule
- cca 30 dkq anglické slaniny
- 1 kysané zelí
Postup přípravy receptu
Z mouky, tvarohu, vejce a mléka připravíme těsto.
Z těsta tvoříme nočky, a ty vaříme ve vroucí vodě, dokud nevyplavou.
Na cibulce osmahneme anglickou slaninu a vmícháme společně se zelím a zakysanou smetanou do teplých nočků.
Poznámka
Na první pohled se to zdá být asi divná kombinace :) Ale je to výborné :) Dobrou chuť :)
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Cikánské nočky
-
ted koukám teprve na suroviny já dávám kysané z pytlíku jen jednou jsem ho propláchla aby si zachovalo svoji kyselejší chuť jinak na té slanince a já si dala trochu špeku páč anglická byla moc libová dám zelíčko a asi 10 min restuji...dále postup dle receptu jen pro třeba 4členou rodinu je toho málo alespoň pro nás málo no že by to bylo tím že to bylo tak dobré?
-
právě doboucháno
a moc velká dobrota
-
mňáááám uš těším až to udělám bodík letí,díky
-
luci.jeee a bylo to fakt suprové!
-
díky za fotečky, já jsem je nedávno dělala a nějak jsem zapomněla vyfotit
-
Takže, milovníkům různých halušek vřele doporučuji. Moc dobré
-
já kupuju normálně kysané v pytlíku a dávám tak jak je, akorát z něj vyždímu šťávu.
-
Mi se to nezdá ani na první pohled špatná kombinace. Halušky se taky dělají na milión způsobů, z tvarohem, se zelím kyselým, sladkým, sýrem, brynzou... no a tohle opravdu vypadá moc zajímavě a já budu hodně uvažovat, jetli to hned zítra neprubnu
Jen dotaz, není tady zmínka, co s tím zelím, uvařit, udusit...?