Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pórkovo-žampionový krém

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 701 kJ /
885 kcal
Bílkoviny7,01 g
Tuky84,70 g
Vláknina2,20 g
Cholesterol 277 mg
Sodík 67 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy22,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle opečeme dočervena na jemné plátky pokrájené žampiony, pak přidáme na kolečka nakrájený pórek. Krok 2: Když lehce zavadne, zalijeme zeleninu vývarem a přidáme nadrobno nakrájené brambory. Vaříme do změknutí brambor. Krok 3: Pak odstavíme, tyčovým mixérem rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Krok 4: Vypneme a vlijeme smetanu, která by neměla být příliš studneá, aby nevznikly hrudky. Už nevaříme. Krok 5: Na talíři zdobíme kolečky čerstvého pórku a několika kapkami smetany. Podáváme samotné nebo s bílým pečivem, krutonky atd.

Zveřejněno 21. 2. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórkovo-žampionový krém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rwww

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórkovo-žampionový krém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rwww

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes: já polévková jsem a určitě bycxh si dala :-K

Polévková moc nejsem, ale tuhle bych si dala :-p

jarka skrobakova: Děkuji - to jsme ještě měli svátečně prostřeno na Vánoce, tak jsem si to "půjčila" sama od sebe na focení této polévky :-) Nádobí na této fotce je z Albertu.

Jaruško, Bibinko i Vy ostatní, moc Vám děkuji za skvělé přijetí tady na TOPkách:-K. Moc se mi tu líbí, skvělé je i čekání na Vaše reakce po vložení receptu. Věřím, že Vám jich bude většina také chutnat :-)

danielle72: Dani, my jsme hodně polívkový a já jsem ráda za každou novou polévečku.Dávám ti 5. bod:yes:

ještě jsem zapoměla napsat, že máš nádherné nádobíčko a ůžasné foto:-!:-!:-K:-K:-))

jarka skrobakova: Děkuji, pak mi nezapomeň napsat, jaká byla, Jani :-):-):-)

Danielko, zřejmě budu zase vařit Tvou polívečku, vypadá úžasně a bude určitě super, bodík posílám:-O:-O:yes::yes::yes::-))

pórek + žampiony :yes: :-p

Tématické fráze:
žampionový krém, pórkovo žampionová polévka, žampionový krém s s porkem, porkovožampionová polévka, porkovožampionový krém, porkova polevka se zampiony, žampionový krém dietní, žampiónový krém s pórkem, žampionový krém s bramborem, pórkovo žampionová krémová polévka, porek zampiony krem, žampionový krém rychlý, dietní žampionový krém, žampiónový krém albert, žampiony vy krem, foto zampionovy krem, prostřeno recepty žampiónový krém, porkovo hraskova krém, pórkovo-žampionová ppolévka, žampionový krém prostreno

Suroviny:
pórek, žampióny, máslo, brambory, smetana ke šlehání, pepř bílý, sůl, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu