

Kližka na žampionech, celeru a smetaně
Suroviny
- 600 g opracované kližky
- 300 g čerstvých žampionů
- 1/2 sklenice sterilovaného celeru - nudličky
- 1 velká cibule
- 1 lžíce rajského protlaku
- 100 g zakysané smetany
- 1 lžíce hladké mouky
- olej
- kmín
- pepř
- sůl
- vývar nebo voda
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na drobno. Na oleji restujeme cibuli, přidáme maso a necháme zatáhnout. Přimícháme protlak, společně osmažíme a poprášíme moukou.
Po krátkém opékání přidáme celer a maso zalijeme do poloviny vývarem. Přihodíme všechno koření a dusíme do měkka. V polovině přidáme na větší kousky nakrájené žampiony.
Podle potřeby podlijeme, ale ne moc, aby omáčka nebyla řídká. Nakonec přidáme smetanu a už povaříme krátce cca 2-3 minuty. Dochutíme a podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kližka na žampionech, celeru a smetaně
-
-
Michaela Medkova: Míšo moc děkuji za vyzkoušení a pochvalu a všem děkuji za milé komentáře a hodnocení..
.
-
Dnes bylo k obědu, místo kližky jsem měla loupanou plec, ale na chuti to nic nezměnilo.A celer jsem použila čerstvý. Jídlo je vynikající, všem chutnalo. Děkuji za recept a určitě zopakuji
-
-
Dobrý nápad,co udělat dobrého k obědu.Kližku máme rádi,podkrčí vyzkoušíme.
-
Misto klizky zkuste podkrci je krehke a skvele maso :
-
myslím, že velice ráda zkusím - celer miluji
-
-
To je pěkný recept, už jsem si ho uložila. Jen místo sterilovaného celeru použiju čerstvý. Sterilovaný nějak nemusíme.
-
Skvělý recept, jen co budu mít doma kližku uvařím