Kližka na žampionech, celeru a smetaně

mika59 Kuchařka: mika59

Hovězí maso 10 názorů

Suroviny

600 g opracované kližky
300 g čerstvých žampionů
1/2 sklenice sterilovaného celeru - nudličky
1 velká cibule
1 lžíce rajského protlaku
100 g zakysané smetany
1 lžíce hladké mouky
olej
kmín
pepř
sůl
vývar nebo voda
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na drobno. Na oleji restujeme cibuli, přidáme maso a necháme zatáhnout. Přimícháme protlak, společně osmažíme a poprášíme moukou.

  2. Po krátkém opékání přidáme celer a maso zalijeme do poloviny vývarem. Přihodíme všechno koření a dusíme do měkka. V polovině přidáme na větší kousky nakrájené žampiony.

  3. Podle potřeby podlijeme, ale ne moc, aby omáčka nebyla řídká. Nakonec přidáme smetanu a už povaříme krátce cca 2-3 minuty. Dochutíme a podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 480 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kližka na žampionech, celeru a smetaně

  • milda1 milda1

  • mika59 mika59(autor receptu)

    Michaela Medkova: Míšo moc děkuji za vyzkoušení a pochvalu a všem děkuji za milé komentáře a hodnocení..;-):-):-):-K.

    Odpovědět

  • Michaela Medkova Michaela Medkova

    Dnes bylo k obědu, místo kližky jsem měla loupanou plec, ale na chuti to nic nezměnilo.A celer jsem použila čerstvý. Jídlo je vynikající, všem chutnalo. Děkuji za recept a určitě zopakuji;-);-);-)

    Odpovědět

  • maiva maiva

  • Vladimír 50 Vladimír 50(neregistrovaný)

    Dobrý nápad,co udělat dobrého k obědu.Kližku máme rádi,podkrčí vyzkoušíme.:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • jitka jitka(neregistrovaná)

    Misto klizky zkuste podkrci je krehke a skvele maso :

    Odpovědět

  •  Jarmila Jarmila(neregistrovaná)

    myslím, že velice ráda zkusím - celer miluji :-)<3

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • MajkaM MajkaM

    To je pěkný recept, už jsem si ho uložila. Jen místo sterilovaného celeru použiju čerstvý. Sterilovaný nějak nemusíme. :yes:

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Skvělý recept, jen co budu mít doma kližku uvařím:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí klížka na smetaně kližka hovězí kližka na žampionech kližka recepty kližka recept kližka na smetaně recepty z klížky kližka na žapionech telecí kližka na žampionech klizka zampiony kližka na na smetaně hovězí klizka na smetane s rýží klizka na celeru recept z klizky podkrci telecí podkrčí recept recept kližka klizka v receptech maso na houbách vepřová plec na smetaně

Zapomněl/a jsem heslo