Stařenčiny fazole
Tohle jídlo neuděláte dietní ani kdyby jste chtěli. Tuk nese chuť a proto bude lepší dodržet postup a dát sádlo, špek i klobásu, abyste si pochutnali. Z jídla je potřeba mít radost a jednou za čas vybočit snad zase tolik nevadí.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 924 kJ / 1 177 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,35 g |
| Tuky | 51,05 g |
| Vláknina | 90,00 g |
| Cholesterol | 105 mg |
| Sodík | 1,35 g |
| Sůl | 3,20 g |
| Sacharidy | 74,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazole uvaříme doměkka. Můžeme je den předem namočit a tím dobu vaření zkrátit.
Krok 2: Klobásu a špek nakrájíme na drobné kostičky a na sádle dobře opečeme.
Krok 3: Přidáme fazole, osolíme, opepříme a restujeme společně dohněda.
Krok 4: K rozpálené směsi přilijeme ocet a dvě minuty ještě restujeme při prudké teplotě.
Krok 5: Podáváme s chlebem.
Zveřejněno 29. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Stařenčiny fazole
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Oz3
Moje poznámka
Stařenčiny fazole
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Oz3
Nejnovější recepty
Vánoční košíčky
Přidáno před 30 minutami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 2 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 3 hodinami
Hříbkové carpaccio podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 6 hodinami
Rohlíčky se slunečnicovými semínky
Přidáno před 15 hodinami
Barevná roláda z lineckého těsta
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Linecké pudinkové cukroví
Prakva před 43 minutami
RETRO pudink
radimlaska10 před 59 minutami
Dýňový koláč
DvorMar před 1 hodinou
Kynutý makový květ
KlaunVG před 2 hodinami
Moučník s pudinkovým krémem
LUCAH před 6 hodinami
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 7 hodinami
Guláš uherského grófa
PavelSt před 8 hodinami
Pizza šneky z listového těsta
LincolnRhyme před 15 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
MarcelaH. před 15 hodinami
Tématické fráze:
mexické fazole kluci v akci,
fazolový salát kluci v akci,
fazolová polévka kluci v akci,
strakaté fazole,
velké strakaté fazole,
jak upravit fazole,
velké fazole pěstování,
pěstování fazolí,
fazole recept,
pěstování velkých fazolí,
jak pěstovat fazole,
polévka z bílých fazolí kluci v akci,
fazole strakaté,
kluci v akci fazolova polevka,
pěstování velké fazole,
pěstování fazole,
fazole jedle,
recepty z fazolí,
kluci v akci fazole,
strakaté fazole recept
Suroviny:
fazole červené,
klobása,
špek,
sádlo,
ocet,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (25)
Ivanko...
Konzervované mi připadají až moc měkké, ale to záleží na každém.
Díky za zájem
cat.. já myslím, že ano.. já bych tam klidně dala i z plechovky, propláchnuté a scezené.. kdyby nebyl čas fazole vařit