Stařenčiny fazole
Tohle jídlo neuděláte dietní ani kdyby jste chtěli. Tuk nese chuť a proto bude lepší dodržet postup a dát sádlo, špek i klobásu, abyste si pochutnali. Z jídla je potřeba mít radost a jednou za čas vybočit snad zase tolik nevadí.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 924 kJ / 1 177 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,35 g |
| Tuky | 51,05 g |
| Vláknina | 90,00 g |
| Cholesterol | 105 mg |
| Sodík | 1,35 g |
| Sůl | 3,20 g |
| Sacharidy | 74,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazole uvaříme doměkka. Můžeme je den předem namočit a tím dobu vaření zkrátit.
Krok 2: Klobásu a špek nakrájíme na drobné kostičky a na sádle dobře opečeme.
Krok 3: Přidáme fazole, osolíme, opepříme a restujeme společně dohněda.
Krok 4: K rozpálené směsi přilijeme ocet a dvě minuty ještě restujeme při prudké teplotě.
Krok 5: Podáváme s chlebem.
Zveřejněno 29. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Stařenčiny fazole
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Oz3
Moje poznámka
Stařenčiny fazole
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Oz3
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 14 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 2 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 2 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 3 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 3 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 5 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 7 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 9 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 9 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 9 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 10 hodinami
Tématické fráze:
mexické fazole kluci v akci,
fazolový salát kluci v akci,
fazolová polévka kluci v akci,
strakaté fazole,
velké strakaté fazole,
jak upravit fazole,
velké fazole pěstování,
pěstování fazolí,
fazole recept,
pěstování velkých fazolí,
jak pěstovat fazole,
polévka z bílých fazolí kluci v akci,
fazole strakaté,
kluci v akci fazolova polevka,
pěstování velké fazole,
pěstování fazole,
fazole jedle,
recepty z fazolí,
kluci v akci fazole,
strakaté fazole recept
Suroviny:
fazole červené,
klobása,
špek,
sádlo,
ocet,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (25)
Ivanko...
Konzervované mi připadají až moc měkké, ale to záleží na každém.
Díky za zájem
cat.. já myslím, že ano.. já bych tam klidně dala i z plechovky, propláchnuté a scezené.. kdyby nebyl čas fazole vařit