Suroviny
Porce: hodně
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 34 460 kJ / 8 236 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,97 g |
Tuky | 611,74 g |
Vláknina | 18,50 g |
Cholesterol | 2,34 g |
Sodík | 736 mg |
Sůl | 2,30 g |
Sacharidy | 580,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus: bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Ale nejprve chvíli šleháme jen bílky a pak až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude.
Krok 2: Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Třetinu těsta přendáme do mísy a obarvíme kakaem.
Krok 3: Doprostřed dortové formy měla jsem čtverec, dáme lžíci kakaového těsta a na ni 2 lžíce světlého těsta. Na světlé těsto opět lžíci tmavého a zase 2 lžíce světlého těsta. Těsto dáváme stále na jedno místo (samo se rozprostře).
Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě na 180°C a pečeme asi 45 minut. Korpus necháme vychladnout a druhý den se pustíme do zdobení.
Krok 5: Šlehačku ušleháme se ztužovačem. Tak 2-3 hodiny před zdobením si uvaříme pudink. Mléko, cukr, 2 pudinky na hustou kaši. Vše přelijeme do jiné nádoby, uhladíme a pomalu ze strany lijeme studenou vodu. A necháme vychladnout.
Krok 6: Voda nám zabrání škraloupu. Do stejné místnosti dáme másla a čekáme na vychladnutí krému a povolení másel. Když je vše vychladlé a rozehřáté, připravíme si krém ke zdobení.
Krok 7: Vodu z nádoby vylijeme, pudink dáme do větší a vyšší nádoby a šleháme elektrickým šlehačem na kaši. Pak pomalu přidáváme máslo. Stále vše šleháme. Pokud je krém málo sladký, můžeme přidat moučkový cukr, já dávám tak lžičku a stačí to.
Krok 8: Čtverec jsem si rozdělila na půl, aby mi vznikl obdélník. Vzniknou nám dva obdélníky. Každý plát rozkrojíme, pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a poklademe ovocem.
Krok 9: Přiložíme korpus, pomažeme zbytkem šlehačka a přiložíme další. Na něj můžeme použít hotový krém. Přiložíme poslední plát a pomažeme vršek krémem. Dáme do lednice vychladit.
Krok 10: Obrázek Taťky jsem si nakreslila na papír, vystřihla a na vychladlý krém jsem ho obkreslila. A vnitřek dokreslila. Vše jsem obtahovala párátkem. Obrys jsem obtáhla černým krémem a zdobící špičkou. No a vše jsem podle barev vybarvovala, až vznikl hotový Šmoula.
Krok 11: Z potahové hmoty jsem vytvořila detaily. Oči, kytičky, jméno. Použila jsem i cukrářské zdobení.
Zveřejněno 3. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Taťka Šmoula
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g6yG
Moje poznámka
Taťka Šmoula
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g6yG
Nejnovější recepty
Nejlepší povidla
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová panenka na žampionech se špenátem
Přidáno před 7 hodinami
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 17 hodinami
Cizrnové kari s kokosovým mlékem
Přidáno před 17 hodinami
Čínské nudle s mletým masem
Přidáno před 17 hodinami
Barevná směs s těstovinami
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijský salát s rýžovými nudlemi
TondaJ před 9 minutami
Zdravé banánové palačinky ze dvou ingrediencí
Miloslavasejkorova před 14 minutami
Chutné vafle
olivkao2015 před 47 minutami
Masové koule na žampionech
Ellinnka1 před 51 minutami
Salát Coleslaw
Hypnos před 2 hodinami
Kuřecí prsa v jogurtovo - česnekovém těstíčku
Ivana64 před 3 hodinami
Buchta z cukety
Martina101 před 4 hodinami
Vepřové na houbách
radbastim před 4 hodinami
Pražský koláč podle ČSN
pavlina.simr před 4 hodinami
Těstovinový salát
Elen0766 před 4 hodinami
Tématické fráze:
obrázky šmoůlů,
taťka,
taťka šmoula dort,
barevné obrázky šmoulů,
obrázek šmouly,
dort tatka šmoula,
šmoulové obrázky,
obrázky pro tatku,
šmoula obrázek,
jak nakreslit šmoulu,
obrázek šmoula,
šmoulové,
obrazky šmoula,
šmoulové jména a obrázky,
šmoula obrázky,
obrazek šmoulů,
postup na šmoulu,
dort šmoula tatka,
obrázky šmoulové,
obrásky šmoulů
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
olej,
voda,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
kakao,
šlehačka,
ztužovač,
ovoce,
mléko,
cukr,
pudink,
máslo,
cukr moučkový,
potravinářské barvivo,
hmota potahovací,
zdobení cukrářské
Komentáře (16)
já bych to takhle nedala
nádhera