Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýžový koláč s fetou a mozzarellou

Rýžový nákyp, připravený naslano se šunkou a směsicí sýrů, vás rozhodně pozitivně překvapí chutí. Rýži uvařte v drůbežím vývaru doměkka, získá tak plnou chuť, kterou doplní jemná mozzarella a slaná feta.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

candy candy

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 70 min

85 min (15 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

zhruba 4 porce

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 635 kJ /
2 542 kcal
Bílkoviny137,83 g
Tuky103,23 g
Vláknina10,88 g
Cholesterol 908 mg
Sodík 4,94 g
Sůl12,01 g
Sacharidy261,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V rendlíku rozehřejeme máslo a olej. Přidáme oloupanou, najemno nakrájenou cibuli a na mírném ohni necháme zesklovatět. Krok 2: Přidáme nasekaný česnek a propláchnutou rýži. Promícháme. Zalijeme trochou vývaru tak, aby byla rýže potopená. Přivedeme k varu a necháme vařit, občas promícháme. Krok 3: Až rýže absorbuje tekutinu, přilijeme další vývar a stejným způsobem pokračujeme, dokud nebude rýže uvařená doměkka, trvá to asi 20 - 25 minut. Uvařenou rýži odstavíme a necháme vychladnout. Krok 4: Předehřejeme troubu na 180 °C. Koláčovou formu vymažeme máslem. Do vychladlé rýže vmícháme na kostky nakrájenou šunku a sýry. Přisypeme nasekanou petrželku, přidáme vejce a podle potřeby osolíme a opepříme. Promícháme. Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 30-40 minut, dokud koláč nezpevní a nezezlátne.

TIP: Sladký rýžový nákyp s ovocem

Zveřejněno 8. 3. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lDVr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lDVr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

To by mi taky chutnalo;-)

Jo, to by mi chutnalo :-p

Vendy-N: Tento koláč je lepší servírovat teplý, ale i vychladlý není špatný. :-)

Vypadá to krásně, ukládám do oblíbených, jen se chci zeptat: podává se teplé nebo se koláč nechá vychladnout? Děkuji za odpověď.

Tématické fráze:
mozzarella recepty, rýžový koláč se syrem, rýžové koláčky, rýžový koláč, bramborovy kolac se syrem fetou, rýžový koláč recept

Suroviny:
olej olivový, máslo, cibule, česnek, rýže kulatozrnná, vývar drůbeží, šunka dušená, sýr mozzarella, sýr feta, petrželka, vejce, sůl, pepř, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu