Pomazánka z brynzy
Brynza je jemný ovčí sýr, který je populární hlavně na Slovensku, ale i u nás si získává značnou oblibu. Výrazná slaná chuť a typické aroma dodávají brynzové pomazánce na jedinečnosti, hotová je během chvilky a strávníci si jistě pochutnají.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 749 kJ / 1 852 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,60 g |
| Tuky | 180,47 g |
| Vláknina | 4,36 g |
| Cholesterol | 410 mg |
| Sodík | 2,42 g |
| Sůl | 6,27 g |
| Sacharidy | 11,37 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomazánka z brynzy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GgJy
Moje poznámka
Pomazánka z brynzy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GgJy
Nejnovější recepty
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 4 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 6 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 8 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 17 hodinami
Bulgurové rizoto
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srbské rizoto z mletého masa
Sahula před 32 minutami
Krémová česnečka
magdalenka před 33 minutami
Srbské rizoto z vepřové plece
Sahula před 36 minutami
Sekaná z pekárny
magdalenka před 38 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
Sahula před 39 minutami
Jemné domácí houskové knedlíky
[email protected] před 42 minutami
Dvojctihodné koláče ze sádla
magdalenka před 46 minutami
Vepřové nudličky s čínským zelím
DavidVolvo před 47 minutami
Červené zelí s jablky
magdalenka před 54 minutami
Tématické fráze:
pomazánka z brynzy,
brynza recepty,
brynza,
recepty z brynzy,
brynza pomazánka,
brynza recept,
brinza recepty,
pomazánky z brynzy,
slovenská pomazánka z brynzy,
co je to brynza,
pomazanka z brinzy,
brinza,
recepty brynza,
recept brynza,
pomazanka z tvarohu a brynzy,
pomazánka s brynzy,
pomazánka z brynzi,
pomazánka brynza,
pomazanka z bryndzy,
brynza - pomazánka
Suroviny:
brynza,
máslo,
majonéza,
cibule,
paprika sušená sladká
Komentáře (23)
Colombo65: po slovensky je to jednoznačne BRYNDZA.
rebeka: a kde v Česku sú salaše?
no jo, zase ten medveď.. už to začíná
http://sk.wikipedia.org/wiki/Bryndza
Bryndzové pomazánky robím rada, hlavne na jar je "májová" bryndza zvlášť chutná... dochucujem raz pažítkou, raz cesnakom, medvedím cesnakom, orechami...
já myslím, že se šušlajda upsala
jo, a tohle dělám taky.. je to vynikající, navíc, když získám brynzu přímo ze salaše.. fantazie
vůbec mě nenapadlo, že tu takový rcp není