Osso buco

suslajda Kuchařka: suslajda

Hovězí maso 44 názorů

Suroviny

2 ks mladá hovězí kližka s morkovou kostí (osso buco)
sůl
čerstvě mletý pepř
hladká mouka
1 velká cibule
50 g másla
150 ml drcených rajčat
250 ml bílého vína
250 ml hovězího vývaru
Gremoláta
1/2 svazku plocholisté petrželky
kůra z 1/2 citronu
2 stroužky česneku
Recept si zatím oblíbilo 39 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Porce masa po obvodu nakrojíme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na oleji maso osmahneme z obou stran a přendáme do pekáče.

  2. Do výpeku po mase přidáme máslo, na kostičky nakrájenou cibulku a zvolna restujeme do sklovata.

  3. Šťávu podlijeme vínem a necháme chvilku povařit.

  4. Přidáme rajčata, vývar a tímto rozvarem zalijeme maso.

  5. Přiklopíme a pečeme na 150°C 1 1/2 až 2 hod.

  6. Půl hodiny před dopečením odklopíme a dopékáme.

  7. Gremolátu si uděláme tak, že petrželku a česnek nasekáme na jemno, promícháme s citronovou kůrou. Hotovou gremolátu přidáme k měkkému masu a ještě 5 min. dopékáme.

Poznámka

Zdroj Kluci v akci.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 508 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Osso buco

  • suslajda suslajda(autorka receptu)

    děkuji za foto:-K

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666

    Dnešní večeři jsem vařila taky podle kluků v akci a pak jsem recept objevila i tady ;-). Měla jsem dva krásné telecí kousky. Chtěla jsem jako přílohu uvařit polentu, pak jsem to změnila na bramborovou kaši a nakonec jsme si dali jen křupavou cibulovou bagetku. Musím potvrdit, že je to přímo chuťový koncert :-)
    Jako důkaz přidávám i fotku :-)

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Masula: Je úžasná. Doporučuji. Právě ho jdu vařit.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    casino: už nevím kde, ale četla jsem, že kudrnka byla vyšlechtěná pouze na ozdobu. Její petrželová chuť a vůně jsou téměř zanedbatelné.

    Odpovědět

  • casino casino

    Jiri Kropacek:
    ...kudrnka že je lepčččí?:-O
    Pro svou hrubost leda tak na protažení "trubek":-*
    ...ááá nééébóóó v případě nouze nejvyšší, nedostává-li se petržílky plocholisté, tak nanejvýš na ozdobu...;-)
    ***
    Přijde mi, že konečně i v české kotlině kudrnka, chválabohu, už není in:no::yes::-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Jiri Kropacek: Prečo hovoríte o móde? Listy petržlenu, klasického, teda ploché, sa používali už v časoch, keď o kučeravom petržlene ešte nikto nechyroval, nebol vyšľachtený. Inak klasická petržlenová vňať je výraznejšia ako kučeravá.:-)

    Odpovědět

  • Jiri Kropacek Jiri Kropacek

    Proč je teď v modě používat tu plocholistou petrželku,kudrnka je chuťově lepší:-((

    Odpovědět

  • Jitka J. Jitka J.

    Dnes jsem vařila - super! :-p

    Odpovědět

  • suslajda suslajda(autorka receptu)

    Petra Ku.:jsem ráda, že chutnalo a děkuji za fotky;-):yes:

    Odpovědět

  • Petra Ku. Petra Ku.

    Hani,děkuju za recept a dovolila jsem si přidat pár fotek. Nejsou moc kvalitní, ale snad to nebude vadit. Kdyby jo,tak je odstraním. Moc jsme si dneska pochutnali :-p:-)

    Odpovědět

  • vseumel vseumel(neregistrovaný)

    Tak jsme vařili Osso Buco včera, ale podle jiného receptu. Měli jsme navíc kůru z pomerančů a tymián. Nazvala bych to jako exotický guláš :). Není to špatné. Fotky vypadají hezky.

    Odpovědět

  • iriskt iriskt

    Vypadá to náramně, ukládám a určitě vyzkouším;-):yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    vše již bylo řečeno, resp. napsáno.. krása:-K:-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda(autorka receptu)

    ještě jednou všem děkuji:-K

    Odpovědět

  • suslajda suslajda(autorka receptu)

    hladovahana:záleží jaké mám doma, ale hlavně suché:-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: osso buco osobuko osobuko recept kluci v akci ossobuco osso buco recept osobuco ossobuco recept osso buco kluci v akci ossobuco osso bucco osobuko recepty ossobuco recepty osso buco recepty hovězí osobuko osobuko kluci v akci recept na ossobuco recept na osso buco recept na osobuko hovězí osobuko recept oso buko