Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák alá mozeček v parním hrnci

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

NelaH

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 1-2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 371 kJ /
328 kcal
Bílkoviny20,52 g
Tuky15,39 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 1,31 g
Sůl3,17 g
Sacharidy24,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do spodní misky parního hrnce (dále jen PaH) vložíme misku na rýži, do které na dno dáte nakrájenou cibuli na kostičky, na to poklademe růžičky květáku, posypeme Podravkou, lehce opepříme a posypeme bylinkami - petrželka, pažitka (nebo to, co máte rádi), nakonec zalijeme rozkvrdlanými vejci. Krok 2: Brambory jen omyté a nakrájené dáme do druhé misky a posypeme perželkou. Přiklopíme poklicí. Krok 3: Necháme pářit 35 minut, zamícháme květák a přidáme ještě 10 minut.

Zveřejněno 19. 4. 2012

Poznámka autorky NelaH

Květák můžeme rozmixovat tyčovým mixémem. Brambory omastíme máslem, nenjí potřeba je solit. Doporučuji dip z bílého jogurtu + horčice.

DOBROU CHUŤ :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p7xy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p7xy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Parádní oběd! Dneska jsme měli, společně s výbornou tatarkou z téhle majonézy:http://www.toprecepty.cz/recept/9761-vtipna-majone.... S dovolením přidávám fotku a posílám čtvrtý bodík :yes:.

Bibinka: Děkuji. Od teď nevařím jinak než s foťákem :-8

NelaH:vitam te v nasi Topkove rodine a at se ti tu libi:yes:

maris: Jojo, také v páře.;-)

maris: Jsem zapomněla napsat, že ta vejce dám samozře na květák a hned od začátku to s tím šoupnu do parního hrnce. Po 35 minutách promíchám a nechám ještě 10 minut pářit. Vše naráz :-))

Taky tomu moc nerozumím. Kam s těmi vejci?

Já tomu nerozumím - květák jako mozeček je s vejci, v surovinách je máš, ale v postupu Ti vypadla / to se stane;-) / ale to je vaříš taky na páře ?

Parní hrnec nemámj, ale dělám v pařáku prakticky stejně, v páře dělaná zelenina je šťavnatá a není rozblemcaná ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
květák ala mozeček, květák mozeček, parni hrnec kvetak, květák parní hrnec, parní hrnec recepty, kveták na mozeček, vejce v parnim hrnci, recepty parní hrnec na květák, parní hrnec květákový mozeček, ryze delana na pare, recepty na vaření v parním hrnci, jak uvařit vejce v parním hrnci, brambory s kvetakem v parnim hrnci, květák ala na mozeček, jak uvařit v parním hrnci pudink, oběd 2 květák jako mozeček,brambor, pudink v parnim hrnci, recept parní hrnec květák, parní hrnec recept, recepty v parním hrnci

Suroviny:
květák, vejce, pepř, podravka, cibule, brambory, pažitka, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu