Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kefírová buchta s kokosem a čokoládou

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

catherina

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 571 kJ /
5 156 kcal
Bílkoviny59,55 g
Tuky268,07 g
Vláknina31,98 g
Cholesterol 163 mg
Sodík 1,84 g
Sůl0,49 g
Sacharidy610,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 170°C a formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. V míse promícháme mouku, cukr, kokos, sodu, olej a kefír. Krok 2: Těsto vlijeme do formy, uhladíme a pečeme asi 40 minut dokud není povrch zlatý. Vyjmeme z trouby, necháme 5 minut chladnout ve formě a pak korpus několikrát propícháme špejlí a zalijeme likérem. Necháme likér vsáknout a poté buchtu přesuneme na mřížku, aby vychladla. Krok 3: Čokoládu na polevu nalámeme do ohnivzdorné mísy, misku postavíme na hrnec s vroucí vodou, přilijeme smetanu a mícháme do rozpuštění. Krok 4: Stáhneme z hrnce a necháme zchladnout. Občas promícháme, aby poleva zůstala hladká. Krok 5: Polevu rozetřeme na buchtu včetně boků a posypeme nahoře i po stranách kokosem. Necháme v chladu ztuhnout.

Výborná je i s kopečkem šlehačky.

Zveřejněno 29. 4. 2012

Poznámka autorky catherina

Apetit květen 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n8B5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n8B5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

vláčný, jemný <3

Moc dobrá,celá rodina se olizovala :yes:

A vejce je kde?

:-KKrásná buchtička,jednoduchá a chuťově vyladěná...mňam :yes::yes:

Bezva rychlá buchta!:-)

;-)takové buchty peču ráda, žádné vážení a to mi vyhovuje:yes::yes:+4

Nádhera, musím vyzkoušet. ;-):yes:

Tématické fráze:
kefírová buchta na hrnky, kokosová buchta s čokoládou, čokoládová buchta s kokosem, čokoládovo kokosová buchta, nejlepší kefírová buchta, kefirova buchta, buchta s kokosem, kokosová buchta, nejlepší kokosová buchta, kefírová buchta hrnková, kokosovo čokoládová buchta, kefírová buchta bez vážení, nejlepší buchty, buchta posypana kokosem, perníková buchta s kefírem, čokoládova buchta, kefírová buchta s čokoládou, kefírová buchta recept, buchta s cokoladou, kefirova buchta apetit

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, kokos strouhaný, soda jedlá, olej, kefír, čokoláda hořká, smetana ke šlehání, kokos strouhaný, likér kokosový,

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu