Újezdecké vanilkové rohlíčky

Cukroví Pečené Doba přípravy: 90 minut 0 názorů

Cukroví Pečené Doba přípravy: 90 minut 0 názorů

Suroviny 2 plechy

320 g hladké mouky
60 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
na špičku nože mletou skořici
špetka soli
200 g másla
2 žloutky
2 polévkové lžíce rumu
140 g strouhaných vlašských ořechů
Na potření:
50 g rozpuštěného másla
Na obalení:
2 vanilkové cukry
50 g moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme mouku a moučkový cukr. Přidáme vanilkový cukr, sůl, skořici a promícháme. Změklé máslo nakrájíme na malé kostičky, přidáme do mouky spolu s rumem, žloutky a propracujeme těsto, do kterého naposledy přidáme strouhané ořechy. Těsto necháme 15 minut odpočinout. Na kávovém mlýnku umeleme dva vanilkové cukry a smícháme s moučkovým cukrem na obalení.

  2. Dáme do mističky hladkou mouku. Z těsta odebíráme malé kousky, vyválíme v ruce váleček, který dáme do mouky a vtiskneme do malé formičky na rohlíčky, rohlíček opatrně vyndáme z formičky a klademe na plech s pečícím papírem. Takto postupně uděláme 2 plechy.

  3. Troubu předehřejeme na 170°C a rohlíčky pečeme na třetí drážce trouby asi 20 minut. Musí se hlídat, jakmile jsou růžové zezdola, stáhneme je z plechu na vál i s papírem. Okamžitě je potřeme rozpuštěným máslem a obalíme v cukru.

Poznámka od kuchařky

Zítra vyválím 5 cm dlouhé válečky, konce zúžím a vytvaruji rohlíčky, aby byly každé jiné a ořechy dám lískové.

Komentáře k receptu Újezdecké vanilkové rohlíčky

K receptu nejsou žádné komentáře.