Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šumajzl

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Sanynka Sanynka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce dáme kroupy a dáme vařit do měkka. S fazolemi uděláme totéž, jen k nim přihodíme masox, až voda začne vřít. Krok 2: Až jsou kroupy a fazole uvařeny, tak si špek nakrájíme na kostičky a pak vše smícháme dohromady.

Zveřejněno 22. 4. 2012

Poznámka autorky Sanynka

Levné, rychlé a chutné jídlo.

Ano, já vím, že je to podobné jako šoulet, ale úplně stejný recept tady není :)

P.S.: Foto přidám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šumajzl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qDKy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šumajzl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qDKy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

ad POZNÁMKA: je to podobné jako šoulet,
Myslíte, že do šouletu se dává špek? :-O

BEZVADNÝ RECEPT, DĚLÁVÁM TAKÉ, JEN SE U NÁS JÍDLO JMENUJE ŠUMAJSTR . NEDÁVÁM TAM MASOX, JE TO ZBYTEČNÁ CHEMIE A STEJNĚ SE VYLEJE, STAČÍ JEN VÝVAR Z FAZOLÍ.

Babička dělávala šumajzl někdy i s rýží, místo krup. Taka výborné.

Já se moc omlouvám, napsala jsem to trošku špatně. Špek taky nechám chvíli na pánvi, a až pak to vše smíchám. Ještě jednou se moc omlouvám :-K

Je to výborné, ovšem postupovala jsem trochu podle Čokoládky. Posílám obrázky.:-)

no to by som k souletu celkom neprirovnala, do souletu ide suchy hrach a husacie sadlo...ale tvoje jedlo je urcite prijemne a niekto si tam tu souletovu dispoziciu urcite najde.

Dělávám podobně, ale bez masoxu, přijde mi tam zbytečný.Stačí sůl, pepř, popř. trocha majoránky a česneku.Špek nechávám rozvonět na pánvi a pak teprve přimíchám kroupy a fazole.
Fazole doporučuji předem namočit a vařit bez soli, rychleji změknou (pro začátečníky;-)).

Tématické fráze:
šurmajzl, šrumajzl, sormajzl, sumaizl, šrumajsl, vařené kroupy sumajzl, kroupy a fazole, co je sumaizl, jak rychle změknou fazole, fazole, kroupy, babiččin šumajzl, kroupy s fazolemi šumajzl, sunajzl, šumazl, domácísumajstr, šrumajzl recepty, recept na šumazl, šumjzl, šumajzl jídlo, kroupy fazole recept

Suroviny:
kroupy, fazole, špek, masox

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu