Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 579 kJ / 3 724 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,90 g |
Tuky | 191,49 g |
Vláknina | 13,80 g |
Cholesterol | 1,37 g |
Sodík | 626 mg |
Sůl | 2,05 g |
Sacharidy | 406,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bábovkovou formu důkladně vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji předehřát na 160-165 °C. Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 3: Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme změklé máslo a pak jemně nastrouhané vlašské ořechy. Následně přidáme po částech mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Krok 4: Nakonec už do těsta lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do připravené bábovkové formy. Krok 5: Formu s těstem vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 160-165 °C pečeme orientačně 45 minut. Propečenost pak vyzkoušíme špejlí, musí zůstat suchá. Krok 6: Po upečení bábovku vyklopíme a necháme vychladnout.
V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji předehřát na 160-165 °C. Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 3: Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme změklé máslo a pak jemně nastrouhané vlašské ořechy. Následně přidáme po částech mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Krok 4: Nakonec už do těsta lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do připravené bábovkové formy. Krok 5: Formu s těstem vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 160-165 °C pečeme orientačně 45 minut. Propečenost pak vyzkoušíme špejlí, musí zůstat suchá. Krok 6: Po upečení bábovku vyklopíme a necháme vychladnout.
Zveřejněno 23. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Oříšková bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Aj
Moje poznámka
Oříšková bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Aj
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Salát Coleslaw
FrantisekHr. před 1 hodinou
Znojemská omáčka
Komtesina před 9 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 9 hodinami
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 9 hodinami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 10 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 10 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 10 hodinami
Zelná pečeně
radekfiala před 10 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 10 hodinami
Kuřecí roláda s játry
Sahula před 11 hodinami
Tématické fráze:
recept na oriskovou babovku,
bábovka recept,
babovka,
doba pečení bábovky,
recept na babovku,
babovka hrnečková,
hrnickova orechova babovka,
babovka doba peceni,
mafiny hrnkové,
oriskovababovka,
ořechová bábovka hrníčková,
ořížková bábovka,
oříšková bábovka s čokoládou,
ořechová babovka hrnková,
hrnková ořechová bábovka,
recept na oříškovou bábovka,
peceme babovku,
recepty na oříškovou bábovku,
výborná bábovka hrníčková,
oriskovy moucnik
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
cukr vanilkový,
máslo,
ořechy vlašské,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
mléko,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (21)
- teplota/doba pečení udaná v receptu naprosto nedostačující (nebo se mi asi zrovna rozbila trouba)-bábovka byla na povrchu skoro skoro bílá -180 a 45 min. by bylo asi lepší (a to vždy musím dávat teplotu spíše nižší než udávají v receptech, protože mi troba peče dobře)no ale dopekla jsem jí nakonec nějak
- takže bohužel celkově: