Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 125 kJ / 269 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,24 g |
Tuky | 19,74 g |
Vláknina | 0,30 g |
Cholesterol | 414 mg |
Sodík | 149 mg |
Sůl | 0,32 g |
Sacharidy | 8,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozpustíme lžíci másla a přidáme lžíci mouky, zalijeme studeným mlékem a necháme povařit na hustší kaši.
Krok 2: Do vychladlého přidáme 1-2 žloutky, vařené scezené a již vychladlé nudle, na kousky nakrájené telecí nebo vepřová játra a to libovolné množství. Osolíme a naposled vmícháme tuhý sníh z bílků.
Krok 3: Pudingovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhanou houskou, naplníme hmotou a vaříme v páře asi tři čtvrtě hodiny.
Zveřejněno 20. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játrový nudlový pudding Retro
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o76L
Moje poznámka
Játrový nudlový pudding Retro
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o76L
Nejnovější recepty
Vepřové výpečky pánů z Hradce
Přidáno před 3 hodinami
Šlehačková ovocná bublanina
Přidáno před 3 hodinami
Dortík s pudinkovým krémem
Přidáno před 6 hodinami
Cuketové placky s koprovým dipem
Přidáno před 20 hodinami
Cuketové muffiny s citronem
Přidáno 25. 6. 2025 14:00
Bulgur s restovaným lilkem, zeleninou a bylinkami
Přidáno 25. 6. 2025 11:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meduňkovo-citronová limonáda
Jarda1972 před 1 hodinou
Krémová polévka z kuřete
Kajkajak před 2 hodinami
Houskové knedlíky I
Danuska12 před 3 hodinami
Kanadské kuře
jarpos před 3 hodinami
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Jindriskas před 4 hodinami
Buchtičky s krémem
pekarnik před 5 hodinami
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
vladka1486 před 5 hodinami
Drobenkový koláč
skalar před 6 hodinami
Tagliatelle s cuketovou omáčkou
KrisZaezemi před 7 hodinami
Tématické fráze:
játrový puding,
vepřová játra recept aby neztvrdla,
retro recepty,
puding játrový,
retro pokrmy,
puding retro
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
mléko,
vejce,
nudle,
játra,
sůl
Komentáře (5)