Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kladenská uhlířina

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (30 min příprava)

4. 9. 2013 19:38

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie1 746 kJ / 417 kcal
Bílkoviny7,12 g
Tuky16,87 g
Vláknina8,42 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy55,06 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Uhlířina typický a oblíbený krajový pokrm z Kladenska, je známí hlavně z dřívějška kdy se žilo daleko skromněji a museli se lépe využívat všechny zbytky potravin.

Zdroj: Hospodaříme šetrně – jak využíváme zbylé přílohy. Recept z 70 let 20 stol.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Honzík

13. 1. 2014 15:37

Babička byla z Kladna.Knedlíky nakrájené na kostičky nejdřív opekla na sídle pak přidala brambory a nakonec osmaženou cibulku.To je pravá kladenská uhlířina chudých.

fb.lib

21. 11. 2013 16:43

Supr fotka,dík a jsrm rád že chutná.:yes::-K

tejaja

20. 11. 2013 18:14

Výborné jedlo, keď sú doma zvyšky a zbytky :-D;-) Urobila som k tomu zeleninový šalát a nadlabli sme sa :yes::-D;-)

Eva Marie

5. 9. 2013 14:23

Naše mamka ji také dělala jen do ní přidávala i dušené zelí.

rozmarynaH

5. 9. 2013 14:12

:-O Já bych si také dala i s tím kvašákem:-p:yes:

Ivana Ch

5. 9. 2013 11:30

Dělám kdykoliv mě zbyde jenom pár plátků knedlíků. Jako malá jsem jí vůbec neměla ráda. To by maminka koukala že jí dělám. Mužským to chutná,ale samozřejmě že s nějakou opečenou uzeninou a když není kvašák tak třeba s čalamádou.

spagetka

5. 9. 2013 10:29

maria: Je tu hodně receptů, takzvaně co dům nebo lednička dala. Jen se musej hledat, takže si dejte do vyhledavače suroviny, které chcete spotřebovat a třeba vám zdejší recepty najdou nějaký recept. Já sama také nic nevyhazuju, ale tzv. "zbytkuju", jsem tak naučená ;-);-);-);-)

maria

5. 9. 2013 09:59

Milý recept hodný vyskúšania, doteraz som totiž staré knedle dávala môjmu zverincu=psíkovi a mačičke.Inak, ja ho poznám pod menom granatiersky pochod, no namiesto knedle sa miešajú zemiaky s cestovinou-fliačkami.A nebolo by zlé, keby ste poskytli aj iné recepty typu "čo chladnička dala".
Vďaka, Maria

spagetka

4. 9. 2013 19:43

Musím tě opravit, ale jen malinko;-);-) - uhlířina takto dělaná, se vařila i v Jizerkách, Krkonoších a tak. Dělám do dneška, nejlepší je k tomu kvašák. Jinak souhlas, dycky je rozumné využít zbytky a naši předkové v tom vynikali:yes::yes::yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: uhlířina recept uhlířina recept na uhlířinu bezmasá jídla- uhlířina recept uhlířina uhlířina recept-jídlo recepty uhlířina pokrm uhlirina recepty - uhlířina jak se vaří uhlířina jak uvařit uhlířinu jak se dělá uhlířina prava uhliřina uhlířina s knedlíkem co je uhlířina uhlířina recepty jidlo uhliřina recept na kladenskou uhlirinu uhlířina pokrm uhlířina s knedlíky

Suroviny: knedlík houskový, brambory, máslo, cibule

TopRecepty.cz

Kladenská uhlířina

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nl7Y