Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohové kostky s ananasem

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

an.Lucka an.Lucka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 431 kJ /
5 122 kcal
Bílkoviny106,88 g
Tuky298,56 g
Vláknina8,00 g
Cholesterol 483 mg
Sodík 819 mg
Sůl1,81 g
Sacharidy497,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z těsta vypracujeme na válu dva pláty, přeneste je na velký plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem. Krok 2: Pečeme v troubě na 180°C asi 15 min. Krok 3: Želatinu namočíme do 150ml šťávy z kompotu, necháme naboptnat a poté ji na mírném ohni necháme rozpustit. Nesmí se vařit. Krok 4: V míse vymícháme tvaroh s cukrem a poté lehce vmícháme zakysanou smetanu a okapaný ananas. Krok 5: Zvlášť ušleháme smetanu, většinu šlehačky vmícháme do tvarohového základu a malou část do vlažné rozvařené želatiny. Rychle ji vyšleháme a jakmile začne hmota tuhnout, zamícháme také do tvarohového základu s ovocem. Krok 6: Veškerou hmotu rozetřeme ve vysoké vrstvě na jeden z upečených a vychladlých plátů, uhladíme ji a přiklopíme druhý plát. Mírně stlačíme a necháme ztuhnout v lednici.

Zveřejněno 24. 7. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7YKj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7YKj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

to vypadá moooc dobře, ukládám a určitě vyzkouším:-p:yes:

Lucinko, moc pěkné řezy, ukládám si je a určitě brzo vyzkouším, kde je tvaroh, tam jsem já;-):yes:

všem moc děkuji

povedené:yes::yes:

To vypadá velmi lákavě;-):yes:

uz letim pro kefir mnam

Báječně to vypadá!! Takové trochu jiné krémeše;-)

krááásné řezy:-K:-K;-):-):yes::yes:

Tématické fráze:
tvarohové řezy s ananasem, tvarohová duha, koláč tvarohový s s ananasem, těsto s ananasem, recepty s ananasem, rezy s tvarohem a ananasem, tvarohové kostky, tvarohová duha recept, tvarohová kostka, ananas recepty, tvarohový řez s ananasem, koláč s tvarohem a s ananasem, duha recept, tvarohové řezy s ananasem, ananas recept, pečeme z tvarohu recepty, tvarohova duha, tvarohové s ananasem, řezy z lístkového těsta kompot tvaroh, tvarohová duha recepty

Suroviny:
těsto listové, vejce, plátky želé, kompot ananasový, tvaroh měkký, cukr moučkový, smetana zakysaná, smetana ke šlehání

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu