Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drožďovka s václavkami a krupicovými nočky

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 177 kJ /
759 kcal
Bílkoviny48,68 g
Tuky37,36 g
Vláknina46,40 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 195 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy33,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Václavky pokrájame na menšie kúsky, dobre umyjeme vo viacerých vodách, dáme variť. Krok 2: Medzitým si nachystáme nočky/halušky: vajce rozšľaháme s olejom, pridávame krupicu tak, aby sme dostali polotuhé cestíčko, necháme odstáť, krupica napučí. Krok 3: Na oleji osmažíme droždie, miešame. Vlejeme povarené václavky aj s vodou, osolíme, okoreníme a spolu prevárame. Lyžicou odkrajujeme kúsky krupicového cesta, hádžeme halušky do vriacej polievky. Krok 4: Zelerovú stonku, libeček a niekoľko stoniek petržlenu zviažeme bielou niťou a vhodíme do polievky. Ochutnáme jednu halušku, ak je mäkká, polievka je hotová. Krok 5: Servírujeme s posekanou peržlenovou vňaťou. Kto chce polievku s menej výraznou chuťou droždia, dá iba jednu kocku.

Zveřejněno 17. 10. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drožďovka s václavkami a krupicovými nočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GWWy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drožďovka s václavkami a krupicovými nočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GWWy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

tejaja: aj ja si myslím...včera polievka, dnes guláš...už ich mám v mrazničke, v octe, aj čalamádu s nimi...zajtra vyrážam za nimi zas...:-D a to som ich existenciu objavila len pred pár rokmi!

magduška :yes::yes:niet nad podpňovky :-D;-)

Ďakujem...václaviek je tu teraz neskutočné množstvo, vždy sa idem iba akože prejsť a potom ich dovlečiem domov kopu. Tak sa ich snažím využiť aj netradične, v novej úprave.

Ta teda bude!!:-):yes::yes:

Magdalenko,ani nevíš,jak ráda bych si dala;-)Polévečka vypadá moc dobře,mňam:-p+11:yes::-K

Magdalenko tu zlusím v sobotu;-):yes:

droždí jsem do václavkové polévky nedávala, ale vše je jednou poprvé ;-):-p:yes::yes:

magdalenka:Já třeba klasickou houbovou smetanovou omáčku mám nejradši jen z hříbků, jinak mám ráda směsi;-) A václavky, nejlepší houby v octě;-)

magdalenka: no, kdo se bojí, nesmí do lesa:-D:-D
a to poslední psané.. to ti nevěřím.. ty nejsi nepřejícná;-):-K

1974andrea:ja sa sama v lese bojím. :-D
Neviem, ako je to vlastne s hríbami - pravými, ak sa dávajú do jedla samotné, mne sa zdajú nasladlé, preto mám radšej mix lesných.
Rebi, ja som zlá, už jej ich neprajem, pretože pravé hríbky som tento rok nenašla!

rebeka: Rebi - já vím, že jste duše přející;-):-))

maris: ale my jen tak.. my ti to přejeme, že jo, Magdi;-) nebo..:-?:-?:-8:-D:-D:-D:-D

magdalenka:Magdi, já jsem na houbách ráda sama;-). A myslím si, že václavky mají úplně jinou, ne-li lepší chuť než hříbky:-))

rebeka::-)):-))buďte v klidu, už taky nemám,:-)) možná o vkendu, ale myslím že už moc nebudou;-):-)

rebeka:presne tak, iba tu dráždi človeka...

Tématické fráze:
houbová omáčka na smetaně s václavkami, recept na ničevó, dobra polévka z vaclavek, polévka s václavkami

Suroviny:
olej, droždí, houby václavky, sůl, pepř, nať celerová, nať petrželová, libeček, vejce, olej, krupice dětská

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu