Bratislavský pischinger
Plněné dortové oplatky jsou jednoduchým a chutným dezertem, který se hodí na každou oslavu. Křupavé oplatky plněné lahodným čokoládovým krémem s oříšky jsou neodolatelnou pochoutkou, kterou ocení děti i dospělí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 303 kJ / 3 419 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,93 g |
Tuky | 222,58 g |
Vláknina | 35,65 g |
Cholesterol | 463 mg |
Sodík | 216 mg |
Sůl | 0,58 g |
Sacharidy | 281,10 g |
Postup přípravy
Dáme vařit smetanu, přidáme dvě lžíce prosátého kakaa a po jednom přidáváme kousky rozlámané čokolády a mícháme, až se všechno rozpustí. Minutku necháme prochladnout a poléváme. Zbylou polevu je možné uložit do mrazáku a v horké vodě i s nádobou znovu rozpustit a použít na něco jiného.
Zveřejněno 18. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bratislavský pischinger
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rVzE
Moje poznámka
Bratislavský pischinger
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rVzE
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 5 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 6 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 15 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 1 hodinou
Špenátová polévka
brtna před 3 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 3 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 3 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 4 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 4 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 5 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 6 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 7 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 7 hodinami
Tématické fráze:
pišingr,
pišingr recept,
dort pišinger,
dort pišingr,
pišinger recept,
pišinger dort,
bratislavsky dort,
pišinger,
pišingr dort,
recept na pišingr,
dort pischinger,
co je pišingr,
recept pišingr,
krém do pišingru,
krém pišingr,
krém na pišingr,
pischinger dort,
bratislavský pišingr,
pišinger dort recept,
pišinger z dortové oplatky
Suroviny:
oplatky,
cukr moučkový,
máslo,
žloutek,
ořechy lískové,
kakao,
smetana ke šlehání,
čokoláda,
kakao
Komentáře (14)
Prodavačky vědí kde jsou,a jestli uvidí chlapa jak zoufale schání dortové oplatky ,tak se snad slitují!
Vyvolala si mi spomienku na detstvo. Aj u nás doma sa kedysi robila "Pišinger torta", nám deťom sa náramne páčil názov a vždy sme sa uškŕňali. Mamka to robila zhruba ako ty - pamätám si čokoládovo-orechový (vlašské orechy) krém medzi oplátkami. S lieskovcami to však bude ešte lepšie.
Ja lieskovce pražím v mikrovlnke - dám na tanier, vlním, prehrabnem, vlním - potom do papierovej utierky a pretriem a odstránim šupky. Treba však striehnuť na pravú chvíľu, už sa mi podarilo ich spáliť na uhoľ!
A trochu som aj googlila, bola som zvedavá na pôvod tohoto nepečného múčnika - http://cs.wikipedia.org/wiki/Pi%C5%A1ingr