Chlebový chleba

eva hubova Kuchařka: eva hubova

Doba přípravy: 5 hodin 1 velký nebo 2 menší Slané pečivo 7 názorů

Suroviny

4 krajíce staršího chleba
500 ml studené vody
1 kg hladké mouky
3 kávové lžičky soli
3 kávové lžičky kmínu
50 g droždí
250 ml vlažné vody
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krajíce chleba rozdrobíme a zalijeme studenou vodou a necháme 2 hodiny odpočívat, kmín zalijeme 3 lžícemi vody.

  2. Do mísy prosijeme mouku a po 2 hodinách přidáme chleba, který jsme rozmixovali, namočený kmín, sůl a droždí, které jsme rozmíchali ve vlažné vodě. Těsto dobře propracujeme, musí být hladké a nesmí se přichytávat nádoby. Nechat 2 hodiny nakynout.

  3. Po nakynutí udělat šišku nebo bochníčky, dát na pečící papír, několikrát propíchnout na povrchu nebo naříznout do hvězdice, potřít studenou vodou a vložit do vyhřáté trouby. Já ho peču na 170°C.

  4. Během pečení občas potřít vodou, pečeme asi 1 a 1/2 hodiny podle velikosti.

  5. Do trouby můžeme vložit hrnek s vodou, chleba se peče líp.

Poznámka

Zdroj-časopis Receptář

Krajíce je dobré si namočit už večer, takže ráno můžeme hned zadělat těsto a nemusíme čekat, až nabobtnají.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Chlebový chleba

Tématické fráze: čím potřít chleba polární chléb polární chleba čím potřít chleba při pečení cim potrit chléb potřít chleba chlebový chleba chleba potřít recept na chleba čím potřít chléb při pečení potřít chleba vodou? kdy potrit chleba vodou chleba s vodou chlebové stranky chlebové dalamánky potření chleba vodou cim potrit domaci chleba čím naříznout chléb recept na pečení chleba polární chléb recept

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít