Kremrole podle Gurmetu
Mezi oblíbené české zákusky patří i kremrole. A není se čemu divit, rulička z listového těsta plněná výborným nadýchaným sněhovým krémem, jemně posypaná moučkovým cukrem, přímo láká k ochutnání.
Suroviny pro 25 kusů
25kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 520 kJ / 4 187 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,18 g |
| Tuky | 147,73 g |
| Vláknina | 5,00 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 657 mg |
| Sůl | 1,37 g |
| Sacharidy | 666,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu rozehřejte na 180 °C. Těsto rozválejte na tenké plátky a potřete rozšlehaným vejcem. Rádýlkem nařežte proužky cca 3 cm široké. Proužky těsta obtáčejte na kovové trubičky tak, aby vejcem potřená strana zůstala na povrchu. Konce pečlivě přimáčkněte.
Krok 2: Pečte ve vyhřáté troubě 15-20 minut. Po vytažení z trouby nechte vychladnout a potom kremrole z trubičky krásně "vyšroubujete".
Krok 3: Na bílkovou náplň svařte 500 ml vody a 300 g cukru asi 25-30 minut nebo tak dlouho, až se budou tvořit bubliny. Z 5 bílků a 200 g cukru vyšlehejte v kovové míse tuhý sníh (cukr postupně přisypávejte již do ušlehaného sněhu, jinak sníh nebude tak nadýchaný).
Krok 4: Horký rozvar vody a cukru do sněhu pomalu a opatrně za stálého šlehání přilévejte. Poté šlehejte ještě 1-2 minuty, co dolijete celý rozvar do bílků. Vznikne hustá a lesklá hmota k plnění kremrolí.
Krok 5: Kremrole naplňte bílkovou náplní a posypte moučkovým cukrem.
Zveřejněno 22. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kremrole podle Gurmetu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3VZQ
Moje poznámka
Kremrole podle Gurmetu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3VZQ
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 10 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 1 minutou
Bramborová pomazánka
Kamuna před 38 minutami
Sýrová kolečka
zonoro před 2 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 4 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 5 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 6 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 6 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 6 hodinami
Hrníčková bábovka
Barun před 7 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 7 hodinami
Tématické fráze:
bílková náplň do kremrolí,
sněhová nápln do kremrolí,
sníh do kremrolí,
vynikající recept na sněhové trubičky,
plnění kremrolí,
sníh z bílků do kremrolí,
nadýchané kremrole,
sníh do kremrolí s rozvarem,
bilkove kremrole,
kremrole recept,
bilkovy snih s rozvarem,
sníh z bílků na plnění kremrolí,
bílková náplň do trubiček,
rozvar do kremroli,
vynikající recept na sněhové kremrole,
sníh s rozvarem,
sněhová nápln do trubiček,
bílkový sníh do kremroli,
sníh na plnění kremrolí,
sníh do trubiček s rozvarem
Suroviny:
těsto listové,
mouka hladká,
vejce,
cukr moučkový,
voda,
cukr,
bílek,
cukr
Komentáře (11)