Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 327 kJ / 1 273 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,82 g |
Tuky | 83,17 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 296 mg |
Sodík | 791 mg |
Sůl | 1,63 g |
Sacharidy | 75,32 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Arabsky labane (jogurtovy syr)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pVQm
Moje poznámka
Arabsky labane (jogurtovy syr)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pVQm
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 1 hodinou
Kedlubnová polévka
Přidáno před 11 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 23 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 1 hodinou
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 1 hodinou
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 1 hodinou
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 1 hodinou
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 2 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 2 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 2 hodinami
Celerové karbanátky s tofu
Pavlina_na_hrad před 2 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborou
stepan2012 před 3 hodinami
Vepřové nudličky v pikantní omáčce s houbami a sýrem
Spidan75 před 3 hodinami
Tématické fráze:
labane,
arabský sýr,
jogurtový sýr,
syr z jogurtu,
sýr labane,
domácí sýr z jogurtu a smetany,
domácí sýr z jogurtu,
labane syr,
domaci syr ze smetany,
čím ochutit lučinu,
čím ochutit jogurt,
cím ochutit syr,
labane recept,
sýr z jogurtu a smetany,
arabsky syr recept,
jak ochutit jogurt,
čím ochutit domácí sýr,
recepty domácí sýr z řeckého jogurtu,
labane receptu,
čím naplnit arabský chléb
Suroviny:
mléko plnotučné,
mléko sušené,
jogurt,
smetana zakysaná,
sůl
Komentáře (19)
a 1 šlehačka. Šlehačku vyšlehám , smíchám s jogurtem , přisolím a nechám v utěrce přes noc odkapat - viz postup popsaný výše.
Zkuste vyrobit lučinu z našlehané šlehačky, je úžasná, lehoučká a nadýchaná.
V misce smícháme 2x 500g Bílý jogurt od Hollandie (Selský, Gazdovský) a 250 ml smetanu (smetana alespoň 15% tuku. Nedělejte Lučinu z jogurtu s méně jak 3,5% tuku. To už není jogurt). Zamícháme větší špetku soli. Dáme do plátýnka na cedníku v hrnci, plátýnko zavážeme a postavíme na něj ještě jeden menší hrnec a do něj žulovou kostku (nebo naplnit vodou). Takový menší lis. Dáme odkapat 12 hodin do chladna. Pak vytáhneme a konzistence je jako kupovaná Lučina jen je toho za ty peníze mnohem víc. Zkoušeli jsme z Lidlu také bílý krémový jogurt, ale ten má zvláštní chuť a na Lučinu nám moc nechutná. Čím tučnější suroviny, tím chutnější Lučina, ale pozor, všeho moc škodí!
Vsem moc dekuji..