Sýr Lučina

natalka 23 Kuchařka: natalka 23

Pomazánky 1 názor

Suroviny

2 bílé jogurty (2x500gr s živou kulturou)
1 30 % šlehačka
sůl
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Jogurty smícháme se šlehačkou a troškou soli.

  2. Připravíme si velký cedník, který vyložíme plátýnkem. Takto nachystaný cedník vložíme do mísy nebo hrnce.

  3. Jogurt vyklopíme do cedníku s plátýnkem, to celé vložíme do lednice na minimálně 24 hodin a necháme řádně odkapat.

Poznámka

Odkapaná tekutina se nevylévá, ale přidává se do kynutých těst na koláče nebo do těsta na chléb nebo se může rovnou vypít.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sýr Lučina

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Natálko,
    recept jsem upravila, aby byl srozumitelný pro všechny a hlavně pro začínající v kuchyni.
    Recept jsem připravovala v týdnu, abych "lučinu" přidala do tvarohového krému a ze zbytku jsem si připravila chutnou pomazánku s čerstvými bylinkami.
    Přidávám ti sem fotku a všechny komentáře jsem smazala;-), protože už by nebyly namístě.

    Odpovědět

Tématické fráze: sýr lučina syr lučina recepty lučina sýr sýr lučina recept recept na sýr lučina recepty ze sýru lučina recepty sýr lučina sýr lučina-recepty syrlučina recept syr lucína sýr lučina syr lucina recept. jak udělat sýr lučina lučina s cuketou syrlučina lučina sýr recept sýr jako lučina domácí krémový sýr recept jak udělat lučinu z tvarohu recept z lučiny

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít