Kokosový kmen
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 64 690 kJ / 15 462 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 169,80 g |
| Tuky | 714,50 g |
| Vláknina | 127,40 g |
| Cholesterol | 222 mg |
| Sodík | 1,57 g |
| Sůl | 3,94 g |
| Sacharidy | 2 024,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do kotle s hákem (kuchyňský robot) dáme prosátý moučkový cukr, prosáté sušené mléko, cukr vanilin, škrobový sirup a strouhaný kokos.
Krok 2: Vodu svaříme s cukrem krupicí na 109°C (voda s cukrem by měla vřít, ruční zkouška – pomocí vařečky si kápneme roztok na palec, přiložíme ukazováček a oddálením vzniká silnější nit nebo několik nitek)
Krok 3: Rozvar pomalu zaléváme do kotle za stálého míchání.
Krok 4: Na konec přidáme rumový výtažek (aroma) a na stole propracujeme.
Zveřejněno 28. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kokosový kmen
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AOWP
Moje poznámka
Kokosový kmen
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AOWP
Nejnovější recepty
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové
Přidáno před 2 hodinami
Rychlá snídaňová pohanková kašička s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno před 4 hodinami
Polévka s kurkumou
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s houbami a sušenými rajčaty
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené křenové brambory
cookamater před 13 minutami
Kuřecí soté s brokolicí
Kdyzjehlad před 18 minutami
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Diesel před 1 hodinou
Pikantní kuřecí paličky
wimra před 4 hodinami
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 10 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 11 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 11 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 12 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 14 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 14 hodinami
Tématické fráze:
domaci kokosovy kmen,
kokosový kmen,
kokosový kmen recept,
kokosovy suk recept,
škrobový sirup,
kokosový suk,
kokosový sirup recept,
cukrarske normy,
recept na kokosový suk,
jak vyrobit kokosový suk,
kokosový kmen výroba,
kokosový marcipán,
recept na kokosový kmen,
recepty podle toho co mám doma,
kokosový kmen bez suseneho mleka,
kokosovy kmen ze suseneho mleka,
kokosový kmen domácí,
cukrářská výroba kokosový kmen,
vyrobit kokosový suk,
cukrarsky sirup
Suroviny:
cukr krupice,
cukr moučkový,
cukr,
sirup škrobový,
mléko sušené,
kokos strouhaný,
rumové aroma,
voda
Komentáře (11)
Kapička cukerného rozvaru Vás není schopna nijak popálit
Recept je zcela určitě z norem a myslím, že je to nejlepší recept co můžete sehnat.
A podle cukrářských norem je název Kokosový kmen správný.
Suroviny na.......1 kg
cukr moučka.......187 g
cukr vanilin......9 g
sušené mléko......74 g
kokos strouhaný...196 g
škrobový sirup....193 g
-----------------------------------
cukr krupice......154 g
voda..............58 g
rumové aroma......6 g
-----------------------------------
Když to píši, tak mi čísla pěkně zařezávají pod sebou, a tady ne - nevím proč. Tak si to upravte.
Dál prosím autorku, aby ty jednotky do receptu doplnila, tedy za každou jednotku napište kg.
Jinak pochybuju, že tento recept někdo zrealizuje, neb si musí nejprve ty kilogramové jednotky přepočítat na gramové nebo dekagramové a s tím se asi nikdo "patlat" nebude, zvlášť když tu máme velmi podobné kavalitní recepty v jednotkách vhodných pro domácí použití.
Název mi přijde také zavádějící, nevím co toto má společného s kokosový kmenem
Tento recept mi připadá, že je prostě opsaný z nějakých předpisů pro cukrářskou výrobu v obchodě.
A tím druhem zeleniny a ovoce se rozumí co? čerstvé ovoce, či udělané z marcipánu či želé? není to jasné.
http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1513