

Mléčná marcipánka (modelovací hmota)
Suroviny
- 1 kg:
- 0,273 kg cukru moučka
- 0,273 kg sušeného mléka
- 0,040 kg ztuženého pokrmového tuku
- 0,273 kg fondánu
- 0,070 kg škrobového sirupu
- 0,008 kg vanilkového aroma
- (cukr vanilin)
- 0,050 kg rumového aroma
- 0,050 l vody
- 4 kg:
- 1,092 kg cukru moučka
- 1,092 kg sušeného mléka
- 0,160 kg ztuženého pokrmového tuku 0,160
- 1,092 kg fondánu
- 0,280 kg škrobového sirupu
- 0,032 kg vanilinového aroma
- 0,020 kg rumového aroma
- 0,200 l vody
Postup přípravy receptu
Do kotle s hákem dáme prosátý moučkový cukr se škrobovým sirupem, prosáté sušené mléko, změklý ZPT (ztužený pokrmový tuk), fondán, rumové aroma i vanilkové aroma (cukr vanilin).
Za pomalého chodu mícháme a postupně přiléváme vodu, než docílíme požadované konsistence (už by se měla tvarovat do sebe s malých hrudek).
Nakonec hmotu propracujeme na stole (hmota by měla být hladká bez kousků smetanové barvy) a zabalíme do igelitu a necháme odležet. Modelovací hmotu můžeme barvit potravinářským barvivem.
Poznámka od kuchařky
Místo kotle s hákem můžete použít kuchyňský robot.
Údaje jsou určeny v kilogramech.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Mléčná marcipánka (modelovací hmota)
-
ano tak je to spravne :) tak se modelovaci hmota dela :) na praxi sem ji snedl tuny :D zlata stredni skola :D
-
Nadja: Ano, normálně použijte kuchyňský robot s hákem.
-
strakova: tak to bude asi ve velkovýrobě a ne v domácnosti, že.
-
tejaja: Údaje jsou napsány v kilogramech
-
Nadja: Abych vám to lépe vysvětlila, jedná se o kuchyňský robot a o žádném vařícím kotly se nejedná
-
tejaja: domnívám se, že v kg.
Já zase přemýšlím, co je kotel s hákem. Kdyby se v něm dělala polévka nebo maso, tak je to kotlík zavěšený na háku nad ohništěm. Ale tady to bude o něčem jiném. Já bych asi použila robot.
-
Tie údaje sú v akých jednotkách ?