Kokosový kmen

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

5 kg
770 g cukr krupice
935 g cukr moučka
45 g cukr vanilin
965 g škrobový sirup
370 g sušené mléko
980 g kokos strouhaný
30 g rumové aroma
290 ml voda

Postup přípravy receptu

  1. Do kotle s hákem (kuchyňský robot) dáme prosátý moučkový cukr, prosáté sušené mléko, cukr vanilin, škrobový sirup a strouhaný kokos.

  2. Vodu svaříme s cukrem krupicí na 109°C (voda s cukrem by měla vřít, ruční zkouška – pomocí vařečky si kápneme roztok na palec, přiložíme ukazováček a oddálením vzniká silnější nit nebo několik nitek)

  3. Rozvar pomalu zaléváme do kotle za stálého míchání.

  4. Na konec přidáme rumový výtažek (aroma) a na stole propracujeme.

Poznámka od kuchařky

Podle druhu ovoce a zeleniny obarvíme potravinářským barvivem.

Komentáře k receptu Kokosový kmen

  • Miquel Miquel

  • Ivet Ivet(neregistrovaný)

    tak holky je to v jednotce kg to je myslím dost jasné.
    Kapička cukerného rozvaru Vás není schopna nijak popálit:-D ...je to dobrý způsob jak zjistit správnou teplotu, aby rozvar nebyl převařený a tím kokosový kmen nebyl moc tuhý.
    Recept je zcela určitě z norem a myslím, že je to nejlepší recept co můžete sehnat.
    A podle cukrářských norem je název Kokosový kmen správný.;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Nadja: Doufám, že ti autorka poděkuje za vynaloženou námahu :yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Tak jsem to přepočetla:
    Suroviny na.......1 kg
    cukr moučka.......187 g
    cukr vanilin......9 g
    sušené mléko......74 g
    kokos strouhaný...196 g
    škrobový sirup....193 g
    -----------------------------------
    cukr krupice......154 g
    voda..............58 g
    rumové aroma......6 g
    -----------------------------------
    Když to píši, tak mi čísla pěkně zařezávají pod sebou, a tady ne - nevím proč. Tak si to upravte.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Podle toho škrobového sirupu a množství surovin v kilogramech (i postupu práce) si myslím, že je recept opsaný z nějakých cukrářských norem (jedny mám doma). Nemusí být špatný.

    Odpovědět

  • srettka srettka

    spagetka:to bude asi kmen 1:1 ,velikost pokaceneho stromu ne?:-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    srettka: Taky je to blb...písk ...ost, nebudu si přiškvařovat prsty né:-D:-D:-D
    Dál prosím autorku, aby ty jednotky do receptu doplnila, tedy za každou jednotku napište kg.
    Jinak pochybuju, že tento recept někdo zrealizuje, neb si musí nejprve ty kilogramové jednotky přepočítat na gramové nebo dekagramové a s tím se asi nikdo "patlat" nebude, zvlášť když tu máme velmi podobné kavalitní recepty v jednotkách vhodných pro domácí použití.:yes::yes:
    Název mi přijde také zavádějící, nevím co toto má společného s kokosový kmenem:-O:-O
    Tento recept mi připadá, že je prostě opsaný z nějakých předpisů pro cukrářskou výrobu v obchodě.:-S:-S
    A tím druhem zeleniny a ovoce se rozumí co? čerstvé ovoce, či udělané z marcipánu či želé? není to jasné.:-//

    Odpovědět

  • srettka srettka

    tedy rozpusteny cukr bych si teda na prstik nekapla:-O

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Nadja:asi podle toho, jake ovoce a zeleninu by z te hmoty vyrabela. tak jsem to aspon pochopila jja:-S

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Tiež nechápem...a poprosila by som dopísať k číslam jednotky, čo to je : kg ? dag? g?

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Nerozumím poznámce - co má společného kokosový kmen s ovocem a zeleninou. Kokosový kmen = kokosový suk (alespoň podle mne).
    http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1513

    Odpovědět

Tématické fráze: domaci kokosovy kmen kokosový kmen kokosový kmen recept kokosovy suk recept škrobový sirup kokosový suk kokosový sirup recept cukrarske normy recept na kokosový suk jak vyrobit kokosový suk kokosový kmen výroba kokosový marcipán recept na kokosový kmen recepty podle toho co mám doma kokosový kmen bez suseneho mleka kokosovy kmen ze suseneho mleka kokosový kmen domácí cukrářská výroba kokosový kmen vyrobit kokosový suk cukrarsky sirup