Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kořeněné lékořicové mléko

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aisha

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie977 kJ /
234 kcal
Bílkoviny17,00 g
Tuky7,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 200 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy24,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mléko s lékořicí a kořením přivedeme k varu, cca 2 minuty povaříme a odstavíme. Krok 2: Necháme 10 minut odstát. Krok 3: Poté nalijeme do šálků, dochutíme medem a posypeme skořicí.Podáváme teplé.

Zveřejněno 2. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BEpJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BEpJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jako vždy:yes::yes::-K

zuzazuza: I to je spravne, pouzivaji se oba nazvy..;-)

Vsem moc dekuji za komentare..:-K:-K

srettka:no vidíš, ty jí zbožňuješ a já jí nemůžu ani cítit, každý jsme jiný.

zuzazuza 3. 2. 2013 02:03
aisha:...je to kardamoM

bože lékořice:-* na té ujíždím:-p to je moje váášeň:-8 té bych se já užrala:-p takže u mě je tohle za jeden mega bod:yes: a k tomu asi 159 malých bonusových bodíčků:yes:krát 159:-)
p.s. něco na tom vlivu bude, jelikož jsem spráskla pytel lékořičáků z němec a pak mi bušilo srdce:-S takže teď už jen opatrně..ale furt:-8:-))

diky za odkazy :) jak jsem ji videla cerstvou, tak me vubec nenapadlo, ze se da pouzit i susena, ale tu jsem stejne taky nikde nevidela (protoze jsem se po ni nedivala)

maris: Moc dekuji..u nas je kardamon zakladem arabske kavy..krasne voni. Diky za odkaz na lekorici. My jsme ji dnes byli vykopat cerstvou, tak jsem ji hned zuzitkovala na mleko a na ledovy caj...;-)

I v lékárně. Ale pozor na předávkování. Glycirizin - hlavní složka lékořice, zvyšuje krevní tlak, proto je nutné nepřekračovat doporučené denní dávky. Úplně se lékořici vyhněte, trpíte-li srdečními, ledvinovými nebo jaterními onemocněními, máte-li vyšší krevní tlak, nebo jste-li těhotná. To ale neplatí v případě DGL - deglycirizinovaná lékořice nemá na krevní tlak žádný vliv.

Jinak já lékořici miluji, jak její vůni tak chuť:-p

Frantiska: např. tady - U Antonína:-)
http://www.koreni.cz/detail.php?pid=542

Frantiska: Určitě v nějakém krámku s léčivými rostlinami a čaji.

Nevite nekdo, kde se da sehnat lekorice?

Marti - nádherná fotka:yes:, já teplé mléko - ne, ne:-8, ale máš to krásné;-):yes: kardamon si někdy přidávám do kávy a moc mi to chutná:-p;-)

Tématické fráze:
drdelník, lekořicovy sirup recept, do mléka kardamon, lekorice a kardamon, drdelnik postup, dgl v tabletách, deglycirizinovaná, mega teplí mleko, lékořice mletá, kardamon predavkovani, recept drdelník

Suroviny:
mléko, kořen lékořice, koření hřebíček, kardamom, skořice mletá, med

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu