Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jogurtový koláč s jablky

Jednoduchý koláč, jehož snadnou přípravu zvládnou i začátečníci. Tento koláč využívá nakyslou chuť jogurtu, která krásně ladí s chutí jablek. Navíc nemusíte nic vážit, k odměřování množství vám stačí pouhý kelímek od jogurtu.

Hodnocení receptu je 4,6 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Twiggy Twiggy

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 325 kJ /
795 kcal
Bílkoviny47,19 g
Tuky34,47 g
Vláknina11,70 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 626 mg
Sůl1,93 g
Sacharidy68,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka očistíme, oloupeme a pokrájíme na kolečka nebo půlměsíce a necháme chvíli promíchané se skořicí. Krok 2: Do mísy dáme jogurt, mouku, cukr, olej, vejce, vanilkový cukr a kypřící prášek. Krok 3: Vařečkou vymícháme hladké těsto. Krok 4: Dortovou formu vymastíme, vysypeme moukou a naplníme těstem, na které rozložíme jablka. Krok 5: Vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme po dobu asi 45 minut.

TIP: Jak využít jablka v kuchyni

Zveřejněno 1. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jogurtový koláč s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w0JJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jogurtový koláč s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w0JJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Skvělý koláč, díky za recept

Koláč se nepovedl, střed byl tekutý, na vyhození, pravděpodobně v důsledku nepřesného receptu - jak velká forma měla být, jak velký je kelímek? Měla jsem 24 cm formu a kelímek 250 ml, tudíž asi celkově moc těsta, které se následně nepropeklo... Také pojem "bílý jogurt" je nepřesný, možná i kvůli tomu se recept nepovedl? Použila jsem jogurt ca. 3 procenta tuku, zrající v kelímku... nebo to měl být jogurt smetanový, s větším procentem tuku, ne tedy tolik tekutý? Samé otázky...:-((

recept je jednoduchý, koláč je výborný a všem moc chutnal.díky:-K

Jdu na něj...:-K

pipi: Běžný kelímek jogurtu. Je v podstatě jedno, jestli má 150 nebo 180g, poměr zůstane stejný. ;-)

Jak velký má být kelímek??

Skutecne vyborny:-p

Výborný!!!

mnam..urcite by slo i s hruskama. urcite v nejblizsi dobe vyzkousim :) bodik si kolac zaslouzi uz ted, takze jej posilam :-K

Tématické fráze:
jablkový koláč s jogurtem, kolac s jablky a jogurtem, jogurtové řezy s jablky, jogurtová buchta s jablky, koláč z jogurtu a jablek, jogurtový koláč, koláč s jogurtem a jablky, dietní jablkový koláč, jablkový koláč z jogurtu, jogurtový jablkový koláč, jablkový jogurtový koláč, jablečný koláč jogurtový, jablkový koláč, jablečný koláč z jogurtu, jogurtový koláč dietní, jablka s jogurtem, jablkový koláč jogurtový, jogurtový jablečný koláč, jogurtový koláč z hladké mouky, dietni jogurtový koláč

Suroviny:
jogurt bílý, mouka hladká, cukr, olej, vejce, cukr vanilkový, prášek do pečiva, jablko, skořice, tuk, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu