Klasická fazole po hustu s cibulkou
Luštěniny jsou báječná věc! A fazole obzvlášť. Existuje jich spoustu druhů, velikostí i barev, ale všechny jsou zdravé, plné bílkovin a navíc stojí pár korun. A vykouzlit se z nich dají opravdu báječné dobroty.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 816 kJ / 673 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,10 g |
| Tuky | 7,60 g |
| Vláknina | 32,86 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 13 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 98,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazole namočíme den předem do studené vody. Druhý den vodu slijeme, zalijeme vývarem a uvaříme doměkka.
Krok 2: Po uvaření přidáme k fazolím koření, sůl a prolisovaný česnek. Provaříme.
Krok 3: Na trošce másla si uděláme jíšku z másla a mouky a vmícháme do vařených fazolí. Na oleji opražíme nadrobno pokrájenou cibulku dohněda, kterou také vmícháme do fazolí.
Krok 4: Podáváme s osmaženou uzeninou.
Zveřejněno 12. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Klasická fazole po hustu s cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q80k
Moje poznámka
Klasická fazole po hustu s cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q80k
Nejnovější recepty
Vepřové kung-pao
Přidáno před 2 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 3 hodinami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 6 hodinami
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 7 hodinami
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 9 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
Kajkajak před 19 minutami
Banánové vafle
Hajecna Katka před 2 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
L.Komrska před 2 hodinami
Budapešťská pomazánka
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Guláš staré rančerky
ErikaU před 2 hodinami
Mazanec pro Irenku
RadunkaD před 2 hodinami
České housky-rohlíky
RadunkaD před 2 hodinami
Jablečná buchta s čokoládovou polevou
snezurka před 3 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
ZoeRumpikova před 4 hodinami
Vepřové plátky s česnekem a majoránkou
tara23 před 5 hodinami
Tématické fráze:
fazole po hustu,
fazole na husto,
fazole na husto recept,
fazole na husto recepty,
vařené fazole recepty,
fazole příprava vaření,
jak připravit fazole,
jak správně uvařit fazole,
fazola po hustu,
jak správně vařit fazole,
fazole s cibulkou,
fazole pohustu,
fazole nahusto,
hrách po hustu,
doba vaření fazolí,
recept fazole na husto,
fazole po hustu recept,
fazole na cibulce,
recepty fazole na husto,
vařeni fazoli
Suroviny:
fazole bílé,
cibule,
česnek,
jíška,
mouka hladká,
kabanos,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
vývar masový
Komentáře (13)
1.)budete-li vařit fazole s bobkovým listem a novým kořením,jsou pak chutnější a na závěr se také dají dochutit ještě kapkou octa nebo citrónové šťávy a cukru.Zkuste základ připravit na sádle,či kousku vyškvařeného špeku a kousek másla přidat až při dochucování,fazole mají pak ten správný ,,šmrnc".
2.)vaření velice urychlíte,použijete-li fazole v nálevu z konzervy,pak celé vaření trvá cca 20 minut,podle šikovnosti kuchaře.
Hezký den a dobrou chuť
Jaruška Veselá z Kladna: Fazole na každého působí jinak. Moje dcera je miluje, ale má podobné problémy.