Fasolada - řecká fazolová polévka, jak ji vaří líná hospodyně
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 358 kJ / 1 041 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,76 g |
Tuky | 95,90 g |
Vláknina | 15,21 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 130 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 33,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
http://www.toprecepty.sk/recept/2041-lupane-parada...
Tento recept som nasla na internete a vsade bez vynimky je pouzita velka biela fazula sucha...preto pisem, ze som bola leniva na to, aby som sa zabavala so suchou. Kto by chcel varit podla originalu, tak recept hovori, ze fazulu treba mocit 12 hodin, vodu zliat a dat varit do novej. ked voda zacne vriet, tak po 15 minutach ju znovu treba vyliat a dat novu. Ked zacne vriet, tak znovu po cca 20 minutach ju treba vyliat a dat znovu novu....v tej sa uz vari do konca....ale treba stale zbierat penu. Samozrejme voda sa vobec nesoli. Ked je fazula polomakka, tak vtedy sa pridava zelenina. Pretlak a olej sa pridava tesne pred dokoncenim.
Pri recepte bolo napisane, ze polievka fantasticky chuti s fetou a ciernymi olivami, takze som si ich kupila, ale ked som si vyguglila obrazky ako ma polievka vlastne vyzerat, tak z 5 stran plnych obrazkov...boli len dva, kde bola feta na vrchu na polievke, ked som ich otvorila, tak jeden obrazok bol od slovenskeho receptu a druhy obrazok od nejakeho australcana, takze predpokladam, ze to s tou fetou bol len nejaky turisticky vystrelok. Ja som si ako prilohu zvolila chrumkavy opeceny toast a kym bol este teply som nan podavala kusky fety, ze povolila a ja som to akokeby na tu hrianku natrela...a bola to uzasna kombinacia. Olivy som mala sterilizovane bez nalevu, takze som ich par dala do polievky na ozdobu a neadili mi tam, keby boli v naleve, tak by som to asi neriskovala.
Dost na tom.....trochu som sa bala....ale urcite sa tato polievka stane stalicou v nasom jedalnicku
moje dalsie recepty najdete na
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 1. 2012 19:02







20. 1. 2011 12:56

20. 1. 2011 12:41


21. 9. 2010 08:46

21. 9. 2010 08:44

21. 9. 2010 00:08


20. 9. 2010 18:13
20. 9. 2010 18:11




20. 9. 2010 18:05


20. 9. 2010 16:20



20. 9. 2010 15:54

20. 9. 2010 15:48

20. 9. 2010 15:21



20. 9. 2010 14:50

20. 9. 2010 14:45



Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Čokoládové preclíky
Přidáno před 1 hodinou
Bůček s pekingským zelím
Přidáno před 2 hodinami
Kunovjanská kuřecí játra
Přidáno před 10 hodinami
Ananas ve vlastní šťávě
Přidáno před 10 hodinami
Drůbeží játra na paprice z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Candát se smetanovou omáčkou s liškami
Přidáno 28. 11. 2023 10:47
Právě bylo uvařeno:
Kakaovo ořechové pracny
Kacaaba uvařila před 1 hodinou
Jednoduché domácí housky
Katy812009 uvařila před 2 hodinami
Královské žampiony
Blanka5 uvařila před 2 hodinami
Šlehačkové cukroví
HanaTrk uvařila před 2 hodinami
Šlehačková roláda bez mouky
cruchot uvařila před 3 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Kike Ciperka uvařila před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Lucie1001 uvařila před 5 hodinami
Hrníčkové perníčky
kokdaj uvařila před 7 hodinami
Zakysané lívanečky
Milahu uvařila před 8 hodinami
Vepřové kotletky s pepřovou omáčkou
martiline uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: fazolová polévka s bílými fazolemi fazoláda řecká fazoláda jak dlouho se vari fazole jak dlouho mocit fazole řecká kuřecí polévka polévka fazoláda koláč líné hospodyně fasulada fazolova polevka recka fazolacka recept na červene fasole s konzervy recke bile fazole fazoláda recept řecká polívka fazoláda recepty recept jak vaří fazole recept na řecké fazole řecka fazolada recept jak dlouho se vaří bílé fazole
Suroviny: fazole bílé, celer řapíkatý, mrkev, nať petrželová, rozmarýn, cibule, česnek, protlak rajčatový, rajče, olej olivový
Fasolada - řecká fazolová polévka, jak ji vaří líná hospodyně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l78M
22 názorů