Fasolada - řecká fazolová polévka, jak ji vaří líná hospodyně
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 358 kJ / 1 041 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,76 g |
Tuky | 95,90 g |
Vláknina | 15,21 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 130 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 33,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
http://www.toprecepty.sk/recept/2041-lupane-parada...
Tento recept som nasla na internete a vsade bez vynimky je pouzita velka biela fazula sucha...preto pisem, ze som bola leniva na to, aby som sa zabavala so suchou. Kto by chcel varit podla originalu, tak recept hovori, ze fazulu treba mocit 12 hodin, vodu zliat a dat varit do novej. ked voda zacne vriet, tak po 15 minutach ju znovu treba vyliat a dat novu. Ked zacne vriet, tak znovu po cca 20 minutach ju treba vyliat a dat znovu novu....v tej sa uz vari do konca....ale treba stale zbierat penu. Samozrejme voda sa vobec nesoli. Ked je fazula polomakka, tak vtedy sa pridava zelenina. Pretlak a olej sa pridava tesne pred dokoncenim.
Pri recepte bolo napisane, ze polievka fantasticky chuti s fetou a ciernymi olivami, takze som si ich kupila, ale ked som si vyguglila obrazky ako ma polievka vlastne vyzerat, tak z 5 stran plnych obrazkov...boli len dva, kde bola feta na vrchu na polievke, ked som ich otvorila, tak jeden obrazok bol od slovenskeho receptu a druhy obrazok od nejakeho australcana, takze predpokladam, ze to s tou fetou bol len nejaky turisticky vystrelok. Ja som si ako prilohu zvolila chrumkavy opeceny toast a kym bol este teply som nan podavala kusky fety, ze povolila a ja som to akokeby na tu hrianku natrela...a bola to uzasna kombinacia. Olivy som mala sterilizovane bez nalevu, takze som ich par dala do polievky na ozdobu a neadili mi tam, keby boli v naleve, tak by som to asi neriskovala.
Dost na tom.....trochu som sa bala....ale urcite sa tato polievka stane stalicou v nasom jedalnicku
moje dalsie recepty najdete na
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 1. 2012 20:02
jéžiš to je žravé foto
20. 1. 2011 13:56
+ nejsem si teď jistá, ale mám pocit, že jsem nikde nezahlédla nejdůležitější a finální ingredienci řecké fasolády:))- CITRÓN, který se vymačkává přímo do talíře a věřte, mi, že dokáže zachránit i nezachranitelné :)) dobrou chuť !!!
20. 1. 2011 13:41
díky za recept,jen chci doplnit, že FETA opravdu není turistický výstřelek, Řeci to tak jí, dokonce i s čočkou a dalšími jejich hustými polévkami...prakticky nemusí být jen feta, ale jakýkoliv druh jejich sýrů. To, že jste ji nenašla na obrázcích může znamenat taky jen to, že si sýry dávají na jiný talířek a záleží na každém, zda si sýr dá přímo do polévky, či bude jen přikusovat, stejně jako olivy...
21. 9. 2010 09:46
Jo ještě když vařim fazole, vodu rozhodně nevilivam, ani nedavam přes noc do vody. Dam do tlakače asi hodinku a je to.
21. 9. 2010 09:44
Fazole, a všechny luštěniny miluju. Rozmarin do polevky nedavam, a dělam zvlašť řecky salat, rajce, cibule, olivy, okurek, balkansky syr, oregano a hodně olivoveho oleje. Je to velice mňam mňam, a pro tebe bodik
21. 9. 2010 01:08
+12
20. 9. 2010 19:13
paprika...a tam sa tiez leje olej do vody?
20. 9. 2010 19:11
Já jsem dostala vloni k vánocům kuchařku pro moderní kuchyni plnou receptů z polotovarů a konzerv. Podobná polévka je tam taky, ale já jsem podle ní ještě nic nevařila. Mám raději klasiku, ale v časové tísni se to určitě hodí.
+
20. 9. 2010 19:05
+
20. 9. 2010 17:20
+7
20. 9. 2010 16:54
jana r...ani keby si ma nepoznala,
20. 9. 2010 16:48
Já si říkám, tak obsáhlý recept a pro "línou ženu?"
20. 9. 2010 16:21
Mňám
20. 9. 2010 15:50
boze...a ja som sa cudovala, ze co som to za kucharku, ked sa to len mne zda cudne..dat vsetko surove do vody, vratane oleja....ja som sa s tym naozaj v zivote nestretla
20. 9. 2010 15:45
- přiznávám, že jsem si přečetla důkladně jen suroviny a ne postup - taky nejdřív podusím cibuli na oleji, ale tato verze bude zdravější a řekla bych, že víc vynikne chuť olivového oleje
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Loco moco - burger s rýží, volským okem a omáčkou
Přidáno před 12 hodinami

Čokoládový krém na dort vegan - bez lepku, mléka, vajec a sóji
Přidáno před 13 hodinami

Sumeček smažený v sýrové strouhance
Přidáno před 20 hodinami

Kapří carpaccio
Přidáno 25. 6. 2022 17:25

Polévka risi bisi
Přidáno 25. 6. 2022 14:38

Nové brambory s vejci a smetanovou omáčkou
Přidáno 25. 6. 2022 14:08
Právě bylo uvařeno:

Klasické šunkofleky jak je známe
uvařil/a Kamil1
před 7 hodinami

Ořechová vosí hnízda - Vosátka
uvařil/a Tonka2015
před 9 hodinami

Pomazánka z hovězího masa
uvařil/a Jajina_76
před 9 hodinami

Báječný Margot dort / řez
uvařil/a Petra Dvor.
před 9 hodinami

Třešňové / višňové kynuté knedlíky
uvařil/a Lokajka
před 9 hodinami

Vepřová kýta à la hovězí znojemská roštěná
uvařil/a Adris
před 10 hodinami

Kokosová buchta s rumovým máslem
uvařil/a Lucille
před 11 hodinami

Expresní meruňková bublanina se smetanou
uvařil/a HankaUl
před 11 hodinami

Máslový krém se sněhem
uvařil/a Marry95
před 13 hodinami

Pizza jako z pizzerie
uvařil/a Petaja
před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: fazolová polévka s bílými fazolemi fazoláda řecká fazoláda jak dlouho se vari fazole jak dlouho mocit fazole řecká kuřecí polévka polévka fazoláda koláč líné hospodyně fasulada fazolova polevka recka fazolacka recept na červene fasole s konzervy recke bile fazole fazoláda recept řecká polívka fazoláda recepty recept jak vaří fazole recept na řecké fazole řecka fazolada recept jak dlouho se vaří bílé fazole
Suroviny: fazole bílé, celer řapíkatý, mrkev, nať petrželová, rozmarýn, cibule, česnek, protlak rajský, rajče, olej olivový
Fasolada - řecká fazolová polévka, jak ji vaří líná hospodyně
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l78M
22 názorů