Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Fasolada - řecká fazolová polévka, jak ji vaří líná hospodyně

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

20. 9. 2010 13:44

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 358 kJ / 1 041 kcal
Bílkoviny6,76 g
Tuky95,90 g
Vláknina15,21 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 130 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy33,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

http://www.toprecepty.sk/recept/2041-lupane-parada...

Tento recept som nasla na internete a vsade bez vynimky je pouzita velka biela fazula sucha...preto pisem, ze som bola leniva na to, aby som sa zabavala so suchou. Kto by chcel varit podla originalu, tak recept hovori, ze fazulu treba mocit 12 hodin, vodu zliat a dat varit do novej. ked voda zacne vriet, tak po 15 minutach ju znovu treba vyliat a dat novu. Ked zacne vriet, tak znovu po cca 20 minutach ju treba vyliat a dat znovu novu....v tej sa uz vari do konca....ale treba stale zbierat penu. Samozrejme voda sa vobec nesoli. Ked je fazula polomakka, tak vtedy sa pridava zelenina. Pretlak a olej sa pridava tesne pred dokoncenim.

Pri recepte bolo napisane, ze polievka fantasticky chuti s fetou a ciernymi olivami, takze som si ich kupila, ale ked som si vyguglila obrazky ako ma polievka vlastne vyzerat, tak z 5 stran plnych obrazkov...boli len dva, kde bola feta na vrchu na polievke, ked som ich otvorila, tak jeden obrazok bol od slovenskeho receptu a druhy obrazok od nejakeho australcana, takze predpokladam, ze to s tou fetou bol len nejaky turisticky vystrelok. Ja som si ako prilohu zvolila chrumkavy opeceny toast a kym bol este teply som nan podavala kusky fety, ze povolila a ja som to akokeby na tu hrianku natrela...a bola to uzasna kombinacia. Olivy som mala sterilizovane bez nalevu, takze som ich par dala do polievky na ozdobu a neadili mi tam, keby boli v naleve, tak by som to asi neriskovala.

Dost na tom.....trochu som sa bala....ale urcite sa tato polievka stane stalicou v nasom jedalnicku

moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rebeka rebeka

27. 1. 2012 20:02

jéžiš:-O:-O to je žravé foto:-8:-):yes::yes::yes:

Sára

20. 1. 2011 13:56

+ nejsem si teď jistá, ale mám pocit, že jsem nikde nezahlédla nejdůležitější a finální ingredienci řecké fasolády:))- CITRÓN, který se vymačkává přímo do talíře a věřte, mi, že dokáže zachránit i nezachranitelné :)) dobrou chuť !!!:-)

Sára

20. 1. 2011 13:41

:yes:díky za recept,jen chci doplnit, že FETA opravdu není turistický výstřelek, Řeci to tak jí, dokonce i s čočkou a dalšími jejich hustými polévkami...prakticky nemusí být jen feta, ale jakýkoliv druh jejich sýrů. To, že jste ji nenašla na obrázcích může znamenat taky jen to, že si sýry dávají na jiný talířek a záleží na každém, zda si sýr dá přímo do polévky, či bude jen přikusovat, stejně jako olivy...;-)

ramona79 ramona79

21. 9. 2010 09:46

Jo ještě když vařim fazole, vodu rozhodně nevilivam, ani nedavam přes noc do vody. Dam do tlakače asi hodinku a je to.;-)

ramona79 ramona79

21. 9. 2010 09:44

Fazole, a všechny luštěniny miluju. Rozmarin do polevky nedavam, a dělam zvlašť řecky salat, rajce, cibule, olivy, okurek, balkansky syr, oregano a hodně olivoveho oleje. Je to velice mňam mňam, a pro tebe bodik:-)

eva hubova eva hubova

21. 9. 2010 01:08

:-p:yes:+12

vybusna vybusna

20. 9. 2010 19:13

paprika...a tam sa tiez leje olej do vody?

Paprika Paprika

20. 9. 2010 19:11

Já jsem dostala vloni k vánocům kuchařku pro moderní kuchyni plnou receptů z polotovarů a konzerv. Podobná polévka je tam taky, ale já jsem podle ní ještě nic nevařila.:-8 Mám raději klasiku, ale v časové tísni se to určitě hodí.:yes::yes: +;-)

mysulka mysulka

20. 9. 2010 19:05

:-p+:yes:

Teta Lena

20. 9. 2010 17:20

:-p;-):yes:+7

vybusna vybusna

20. 9. 2010 16:54

jana r...ani keby si ma nepoznala, :-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 9. 2010 16:48

Já si říkám, tak obsáhlý recept a pro "línou ženu?":-O

spagetka spagetka

20. 9. 2010 16:21

Mňám:-p;-):yes:

vybusna vybusna

20. 9. 2010 15:50

boze...a ja som sa cudovala, ze co som to za kucharku, ked sa to len mne zda cudne..dat vsetko surove do vody, vratane oleja....ja som sa s tym naozaj v zivote nestretla :-8

maris maris

20. 9. 2010 15:45

:-8 - přiznávám, že jsem si přečetla důkladně jen suroviny a ne postup - taky nejdřív podusím cibuli na oleji, ale tato verze bude zdravější a řekla bych, že víc vynikne chuť olivového oleje;-):-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové knihy!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: fazolová polévka s bílými fazolemi fazoláda řecká fazoláda jak dlouho se vari fazole jak dlouho mocit fazole řecká kuřecí polévka polévka fazoláda koláč líné hospodyně fasulada fazolova polevka recka fazolacka recept na červene fasole s konzervy recke bile fazole fazoláda recept řecká polívka fazoláda recepty recept jak vaří fazole recept na řecké fazole řecka fazolada recept jak dlouho se vaří bílé fazole

Suroviny: fazole bílé, celer řapíkatý, mrkev, nať petrželová, rozmarýn, cibule, česnek, protlak rajský, rajče, olej olivový

TopRecepty.cz

Fasolada - řecká fazolová polévka, jak ji vaří líná hospodyně

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l78M