Dušené vepřové na paprice

Suroviny

500 g vepřové kotlety nebo kýty
1 cibule
2 PL hořčice plnotučné
2 PL sladké mleté papriky
1 KL černého mletého pepře
2 kuličky nového koření
1 kostka gulášové šťávy
troška citronové šťávy
2 PL šípkového džemu
2 PL grilovacího koření
sůl
smetana ke šlehání 33% (možno použít i 12%)
hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na jemno a smažíme na troše oleje dozlatova.

  2. Maso nakrájíme na kostky nebo nudličky. Osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením. Vložíme na zezlátlou cibulku. Necháme zatáhnout.

  3. Až se maso zatáhne, přidáme hořčici, přidáme kuličky nového koření a zasypeme paprikou. Poté podlijeme gulášovou šťávou, kterou jsme předtím dobře rozmíchali v hrnku horké vody. Případně podlijeme ještě zbytkem horké vody. Dusíme maso doměkka.

  4. Až je maso měkké, do šťávy přidám trochu citronové šťávy, džem a dobře rozmíchám. Smetanu v nádobce dobře rozmíchám s cca 1-2 PL hladké mouky a vliji do šťávy - zjemní a zároveň zahustí. Chvíli provaříme. Podáváme s těstovinami nebo s knedlíkem.

Komentáře k receptu Dušené vepřové na paprice

Tématické fráze: vepřové na paprice vepřové kotlety na paprice s těstovinami dušené vepřové dušené vepřové maso na paprice dušené vepřové maso na paprice vepřové na paprice s těstovinami vepřové kostky dušené vepřové kostky na paprice dusene veprove kostky dušené vepřové s testovinami vepřové na paprice se smetanou dušené vepřové maso s těstovinami vepřové maso na paprice vepřové maso na paprice se smetanou dusene veprove maso veprove na čerstvé paprice veprove maso na paprice s těstovinami důšené maso s těstovinou veprova kyta na paprice vepřove dušene