Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampiony s vejci zapékané

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Huby umyjeme, osušíme papierovou utierkou, nožičky vylomíme (a upotrebíme niekde inde, napr. do polievky). Krok 2: Klobúčik znútra osolíme, okoreníme, opatrne do neho vyklopíme vajíčko, zas osolíme, okoreníme a posypeme strúhaným syrom. Krok 3: Dáme do pekáčika - použijeme pečiaci papier a zapekáme cca 20 min. - 200 stupňov.

Použijeme len veľké šampiňóny, z obyčajných by nám vajíčko vytieklo. Prípadne použijeme vajíčko prepeličie - křepelčí.

Zveřejněno 3. 3. 2013

Poznámka autora magdalenka

Chutí to teplé, vlažné i studené, vhodné aj ako predjedlo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampiony s vejci zapékané

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oJGB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampiony s vejci zapékané

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oJGB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Libas: máš pravdu, je to jednoduché, rýchle, chutné aj efektné na pohľad...

Úžasný nápad, tohle musím někdy vyzkoušet :yes:
Vypadá to na jednoduchý, rychlý a přitom určitě chutný recept. Díky za nápad :-K

Namnožily se žampiony, ale to je jen dobře. Více inspirací na dobrotu.
:yes:

dejna, ;-)

u nás sice takové žampiony neseženu, ale udělám nějakou podobnou variantu:-p

Jana Pá::-K

magdalenka: "múza" a tvé recepty to je :yes::-D, no, holt paní umíš a podáváš nám recepty vždy jen:-p:yes: (nepochlebuji);-)-tj.snažím se říci, že recepty od autorky mají vždy "říz":-p,a jsou dobré;-):-p

Magdi, super nápad:yes::yes: tohle vyzkouším, :yes::yes::-K:-p

Ďakujem všetkým, bolo to náhle bozkanie múzou...musela som niečo rýchlo vytvoriť z minima surovín, inokedy tiež vymýšľam náplne. Takto to bolo aj vizuálne pekné, aj chutné a rýchlo hotové. :-K

já se babrám s různými náplněmi a ty z mála vytvoříš takovou krásnou dobrotu:yes::-D

No to je krása, to se ti opravdu moc povedlo:yes::yes::yes:

Moc hezky napad..;-);-)..v jednoduchosti je krasa..:-K:-K

Krásné a originální:yes:

Podobně u nás plníme houby růžovky, ale jen, pokud jsou čerstvé a velké hlavy přímo z lesa, ale nikdy to nemám tak krásné - viz foto:-D,:-K, musím se ještě hodně učit;-)

Magdalenko, máš super nápady, moc se mi to líbí;-):-):yes:+

Prima nápad:yes::yes:

Prima recept :-p:yes::yes:

:-p:yes: moc pěkné:yes::-K

Moc pěkné:-p:yes:

magdalenka: ale já to pochopila;-), ale nevěděla jsem, že křepelka je přepelka:-D:-D:-D portobello mamo, to hej:-D;-):yes: chtěla jsem dělat ty od Andrejky, teď nevím, co dřív.. vy mi dáváte, holky moje:-D:-D:-)

rebeka: ja som to myslela tak, že ak máš menšie šampiňónové klobúčiky - musíš dať malé = prepeličie vajíčka. Z obyčajného, aj keď väčšieho klobúčika, ti časť vajca vytečie, mám odskúšané...
Ale portobello mamo, nie?:-K

Ďakujem, sem - tam ma kopne múza...(alebo bozká?)

Tak to je pecka:-*:yes:Magdalenko s celým vajíčkem žampion na řezu vypadá báječně:-KPríma nápad:-p:yes::yes:

vypadá to velmi hezky:-K:-):yes::yes:
ale obávám se, že "prepeličie vajcia" tu nemamo:-S:-D

Magdi, parádní nápad, super:-p:yes:

Tyto žampiony jsem ještě nezkoušela, ale dávám i do lesních hub s uzavřenými kloboučky (používám např.muchomůrky růžové a šedivé nebo holubinky), jen vajíčka rozkloktám a přidám do nich nakrájené nožičky. Takhle to ale na řezu vypadá mnohem lépe. :-p:-p:-p Bodík je Tvůj.

Zajímavý nápad a vypadá to strašně jedle :yes: :-K

Tématické fráze:
žampiony s vejci, zapečené žampiony s vajíčkem, zapečené žampiony s vejci, žampiony s vejcem, zapečene žampíony, vajíčka se žampiony, žampiony recepty, zapecene zampiony s vejcem, žampion lesní, vejce se zampiony, křepelčí vejce v žampionech, plněné žampiony vejci, zapekane žampiony, žampiony s křepelčím vejcem, žampiony s vajíčkem, křepelčí vajicka se zampiony, křepelčí vajíčka v žampionech, žampiony s křepelčími vejci, přepelka, zapečené vejce se žampiony

Suroviny:
žampióny, vejce, sůl, pepř, sýr uzený,

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu