

Mléčná polévka s žampióny a vařeným vejcem
Suroviny 4 porce
- 3 středně velké žampióny
- 2 vejce natvrdo
- 1/2 litru mléka
- 1/2 litru vývaru
- 2 lžíce másla
- 2-3 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce houbového koření (nemusí být, nahradíme kmínem)
- pepř
- sůl
- ocet
- petrželka
- libeček
Postup přípravy receptu
V hrnci rozpustíme máslo a opečeme na něm žampióny dohněda. Zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme studeným mlékem a vývarem. Přidáme houbové koření nebo kmín a provaříme nejméně 20 minut.
Dochutíme solí, pepřem, octovým zástřikem a nakonec přidáme nasekanou petrželku nebo libeček a nakrájená vejce.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Mléčná polévka s žampióny a vařeným vejcem
-
Výborná polévka, dnes jsme ji měli k večeři a mile překvapila.
Přidávám si do oblíbených receptů.
-
Jelikož u nás měla tato polévka úspěch tak jí dělám znovu, děkuji za výborný recept
-
Eli, i mě se líbí
-
Pavlí
, děkuju za vyzkoušení a za pochvalu.
-
právě jsem jí vyzkoušela, ale neměla jsem houby, dala jsem do toho nakrájené brambory a je to vynikající, posílám podík
-
Bibi, to víš, dobrých polévek musí přibývat, abych mohla obměňovat a táta "neremcal", že má už 2 dny po sobě stejnou polévku
,
Eliz -
Eli, ta je.
5
-
V krajích, kde se do kulajdy nepřidává kopr, by se dala nazvat kulajdou se žampióny, jinde je to kulajda bez kopru
-
No, taky koukám, že Eliza a polévka
. Ale jasně, je jich třeba, jako máku!!
-
Bibi, já polívky miluju!
Přes týden si jich moc neužiju, když chodím na obědy do restaurace, dám si jen druhé jídlo, tak aspoň o víkendu
.
-
-
Eli, že by ses dala také na polévky
Každá se počítá a tvoje vypadá taky dobře a u nás přijde jisto jistě na řadu
Posílám ti 2. bodíka