Zapékané játrové žampiony

magdalenka Kuchař: magdalenka

Houby 9 názorů

Suroviny

8 ks kuřecích jater
8 ks velkých žampionů
trochu oleje
1/2 cibule
1 stroužek česneku
pepř
sůl
1 vejce
trochu koňaku
8 tenkých plátků uzené slaniny
petrželka
100 g Eidam cihla
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nasekané nožičky šampiňónov a pokrájané kuracie pečienky podusíme na osmaženej cibuli, okoreníme, osolíme, pridáme cesnak.

  2. Do vychladnutej zmesi pridáme koňak a polovicu nastrúhaného syra, petržlenovú vňať a vajce.

  3. Premiešame a naplníme osušené klobúčiky, ukladáme na pomastený pekáč.

  4. Na každý klobúčik dáme tenký plátoček údenej slaniny.

  5. Pečieme asi 20 minút, potom posypeme zvyškom syra a vrátime na chvíľku do rúry. Mne zvýšilo trochu plnky - upiekla sa ako guľôčky vedľa klobúčikov.

Poznámka

Náš dnešný obed - s pečenými zemiakmi a cviklovým šalátom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Zapékané játrové žampiony

Tématické fráze: recep na žampiony zapečené žampiony s játry zapečené žampiony s játry zapecene zamplony sjatry zapečená játra zapečená játra recept žampiony recepty žampiony v kuchyni zapečené žampiony zapečené žampiony nejlepší recept zapčené žampiony s játry zapékané houby recept-zapekane zampiony žampiony nejlepší recepty

Zapomněl/a jsem heslo