

Zapékané játrové žampiony
Suroviny
- 8 ks kuřecích jater
- 8 ks velkých žampionů
- trochu oleje
- 1/2 cibule
- 1 stroužek česneku
- pepř
- sůl
- 1 vejce
- trochu koňaku
- 8 tenkých plátků uzené slaniny
- petrželka
- 100 g Eidam cihla
Postup přípravy receptu
Nasekané nožičky šampiňónov a pokrájané kuracie pečienky podusíme na osmaženej cibuli, okoreníme, osolíme, pridáme cesnak.
Do vychladnutej zmesi pridáme koňak a polovicu nastrúhaného syra, petržlenovú vňať a vajce.
Premiešame a naplníme osušené klobúčiky, ukladáme na pomastený pekáč.
Na každý klobúčik dáme tenký plátoček údenej slaniny.
Pečieme asi 20 minút, potom posypeme zvyškom syra a vrátime na chvíľku do rúry. Mne zvýšilo trochu plnky - upiekla sa ako guľôčky vedľa klobúčikov.
Poznámka od kuchařky
Náš dnešný obed - s pečenými zemiakmi a cviklovým šalátom.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zapékané játrové žampiony
-
Pridala som foto - na vrch som ešte dala kyslú smotanu zmiešanú so syrom a slaninu...
-
Terezka, som poctená...pekný večer!
-
Veeeľmi jedlé
Magdalenka, díky za recept, bolo to super
Za bodík
-
vypadá to jedle
-
Mirka, tá slanina tam nemusí byť, to si správne odhalila...Minule som tam dala lyžicu smotany na každú hlavičku...
-
Magdalenko
máš zajímavou kombinaci surovin
,ale docela dost mě to láká k ozkoušení
.Až na tu anglickou mám doma vše-takže se do toho asi brzy pustím
.
-
-
Magdalenko, tak to jo, bude to určitě dobrý, já už to cítííím
Dávám ti bodíka
-