Croquembouche - Krokánbuš
Krokánbuš, neboli "křupe v ústech", jak název přesně vystihuje, jde o poměrně náročný cukrářský kousek, který však zazáří na každém večírku, svatbě, nebo oslavě. Skládá se z malých větrníčků, které plníme smetanovým krémem a slepujeme karamelem. Celé dílo ozdobíme nitkami karamelu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 986 kJ / 2 387 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,42 g |
Tuky | 113,74 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 2,00 g |
Sůl | 4,84 g |
Sacharidy | 288,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve uděláme odpalované těsto. V hrnci s vyšším okrajem rozehřejeme vodu s máslem a solí. Až se máslo rozpustí, přidáme za stálého míchaní mouku.
Krok 2: Těsto odpalujeme asi 2 minuty, až vznikne husté těsto, které se nelepí na stěny hrnce. Do vychladlého těsta zašleháme ručním šlehačem jedno vejce po druhém.
Krok 3: Troubu vyhřejeme na 190 °C.
Krok 4: Těsto dáme do cukrářského pytlíku a na plech vyložený pečicím papírem děláme malé větrníčky.
Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě cca 10-15 minut. Troubu nesmíme otevírat.
Krok 6: Necháme vychladnout a každý větrníček zespodu naplníme pomocí plničky šlehačkou vyšlehanou s cukrem a ztužovačem.
Krok 7: Na pánvi uděláme karamel rozpuštěním cukru.
Krok 8: Začneme tvořit věž tak, že jeden větrníček po druhém zespodu namáčíme v karamelu a slepujeme pyramidu.
Krok 9: Ze zbylého karamelu pomocí vidličky uděláme nitky, kterými pyramidu dozdobíme.
Zveřejněno 18. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Croquembouche - Krokánbuš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YXop
Moje poznámka
Croquembouche - Krokánbuš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YXop
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 6 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 7 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 7 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 7 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 7 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 8 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 9 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 11 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 12 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 12 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 13 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 13 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 13 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 14 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 15 hodinami
Tématické fráze:
krokambuš,
crocanbush,
croquembouche,
krokanbusch,
crokanbuš,
croquembouche recept,
krokán buš,
pyramida z větrníčků,
krokanbouch,
pyramida z odpalovaného těsta,
krokambuž,
crockenbush recept,
krokambůš recept,
krokan bus moucnik,
kuličky z odpalovaného těsta,
piramida z odpalovaného těsta,
recepty krokambus,
krokanbuš foto,
šlehačkové větrníčky,
piramida z větrníčku
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
máslo,
sůl,
voda,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
ztužovač šlehačky,
cukr krystal
Komentáře (16)
Máš to moc pěkný a každý, co to tuý má je trošku jiné