Suroviny
Porce: 2 l koncentrátu
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 801 kJ / 4 255 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,04 g |
Tuky | 2,88 g |
Vláknina | 16,56 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 29 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 043,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Citrony a pomeranče dobře umyjeme a nakrájíme je i s kůrou na větší kostky, špičky můžeme odkrojit, dáme do hrnce a zalijeme vodou a vaříme asi 1 hodinu do změknutí ovoce. Rozvařenou směs rozmixujeme tyčovým mixérem na kaši. Přisypeme cukr a kyselinu citronovou a ještě jednou promixujeme.
Krok 2: Vzniklé směsi by mělo být asi 2 litry.
Po vychladnutí nalijeme do PET - láhve a uložíme do lednice. Krok 3: Tento koncentrát by vystačil na smíchání s 10-ti litry vody.
Před podáváním nalijeme koncentrát do sklenic a dolijeme podle chuti vodou a rozmícháme.
Po vychladnutí nalijeme do PET - láhve a uložíme do lednice. Krok 3: Tento koncentrát by vystačil na smíchání s 10-ti litry vody.
Před podáváním nalijeme koncentrát do sklenic a dolijeme podle chuti vodou a rozmícháme.
Zveřejněno 7. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Citronovo-pomerančový koncentrát na výrobu džusu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZwA2
Moje poznámka
Citronovo-pomerančový koncentrát na výrobu džusu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZwA2
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 1 hodinou
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 2 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 5 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 9 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 10 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč z cukety
Vampi před 1 hodinou
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 1 hodinou
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 2 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 3 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 3 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 4 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 5 hodinami
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 7 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 9 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 9 hodinami
Tématické fráze:
domácí pomerančový džus,
jak vyrobit celerový džus,
domaci celerovy dzus,
celerovy džus,
celerový džus recept,
domácí džus,
domaci vyroba pomerancoveho dzusu,
recept domácí celerový džus,
domaci vyroba dzusu,
pomerančový džus,
jak vyrobit pomerancovy dzus,
recept na celerovy džus,
zdravé domácí džusy,
domaci dzus s pomeranc,
celerový džus prodejny,
domácí výroba celerového džusu,
domácí džus z pomerančů,
pomerančový džus s citronem,
domácí výrobky tety petry,
pomerančový džus ze šlupek
Suroviny:
citron,
pomeranče,
cukr krupice,
kyselina citronová
Komentáře (33)
Na mne je tedy osobně 1kg cukru moc, nedala jsem ani 1/2kg ale děkuji za recept + bodík
Děkuji za vyzkoušení, taky tuto šťávinku máme rádi
Rozkutruji 4 citróny(celé), 1 grep(CELÝ), 2pmeranče(celé) a tuto hmotu zředím cca 1 litrem převařené vody a nechám stát za občasného míchání 24 hod. Pak vodu scedím přez plátýnko a uvařím 1 kg cukru s co možná málo vody a přidám dost kyseliny citronové . Po vychladnutí smíchám citrusový koncentrát s tímto kyselo sladkým sirupem. Vzniký výrobek je fantasticky dobrý, osvěžující jak s vodou, tak v čaji a podobně. Již pár měsíců mám koupený domácí výrobník sifonu (dost propagovaný a je super) a sifon s touto šťávou a s ledem a ve džbánu s pár kolečky citrńu nebo limetka, či pomeranče všechny vždy nadchne. Ale jnáč máš +bodík
No a při úklidu jsem objevila lahev označenou půl roku před tím... byla skvělá pořád
Ivuli, jééé já nedala bodík, napravuji
a máš pravdu, vždycky to byl jen koncetrát, který se dle potřeby naředil