Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 750 kJ / 657 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,76 g |
Tuky | 55,20 g |
Vláknina | 2,40 g |
Cholesterol | 137 mg |
Sodík | 44 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,14 g |
Postup přípravy
Každou bramboru prokrojte nožem na tenké plátky tak, že nedokrojíte až dolů.
Vznikne tak jakýsi bramborový vějíř. Krok 5: Jakmile je šalvějové máslo připravené, vyndejte z něj lístky bylinky a pokapejte jím všechny brambory tak, aby se máslo dostalo i do všech mezer. Polovinu lžíce másla si ponechte stranou na pečený česnek. Krok 6: Brambory lehce osolte (kozí sýr je poměrně slaný), sůl by se měla dostat i do zářezů. Krok 7: Kozí sýr nakrájejte na plátky o tloušťce asi tak 1 mm a vložte je do každé druhé mezery v bramboře.
Do zbylých mezer vložte plátky barevných paprik a do tří z nich ještě navíc lístek šalvěje.
Naplněné brambory rozložte do zapékací mísy, přikryjte alobalem, položte mísu na větší plech a vložte do rozpálené trouby. Krok 8: Palici česneku odřízněte vršek tak, aby se odkryly všechny stroužky, přesuňte ji na plát alobalu a pokropte zbylým šalvějovým máslem.
Zabalte do pevného balíčku a přesuňte do trouby na plech k bramborám. Krok 9: Pečte 1 hodinu a 20 minut, odkryjte alobal a ještě 20 minut nechejte v troubě zezlátnout. Krok 10: Česnek bude upečený asi po 30 – 40 minutách, takže ho nezapomeňte zavčasu vytáhnout z trouby.
Upečený česnek vymáčkněte do mísy, ve které si připravíte dip.
Pořádně ho rozmělněte vidličkou na kaši a smíchejte s polovinou kelímku zakysané smetany.
Osolte, opepřete čerstvě mletý pepřem a případně rozřeďte 1 lžící mléka. Krok 11: Podávejte horké, přelité smetanovým dipem, případně dozdobené lístky tymiánu, nebo nasekané pažitky.
Zveřejněno 28. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Bramborový vějíř" s kozím sýrem a paprikami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JK9o
Moje poznámka
"Bramborový vějíř" s kozím sýrem a paprikami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JK9o
Nejnovější recepty
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 5 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 5 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 5 hodinami
Bramborák s masovou haší
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová omáčka k těstovinám
TondaJ před 10 minutami
Fazolky na smetaně
TondaJ před 14 minutami
Vepřová játra - luxusní
Lasulena před 20 minutami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Hankadr před 1 hodinou
Maso po Sečuánsku
DagmaRaba před 1 hodinou
Bábovka bez vajec
Vladour před 1 hodinou
Jogurtový koláč s drobenkou
Noumik před 1 hodinou
Klasický rybí salát ze zavináčů
ricci před 2 hodinami
Citronová bábovka
petr.bernatik@centrum.cz před 2 hodinami
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 6 hodinami
Tématické fráze:
recepty s kozím sýrem,
bramborovy vejiř,
hasselback brambory,
recept s kozím sýrem,
hasselback,
bramborové vějířky,
vějíř z brambor,
brambory hasselback,
brambory plněné kozím sýrem,
brambory vějíř,
brambory naplnene syrem,
plněné brambory vejir,
bramborové vějíře,
bramborový vějíř recept,
vejirove brambory,
brambory plněné smetanou a sýrem v alobalu,
pečené hasselback brambory....,
haselback brambory,
pecene brambory s kozim syrem,
na kozím vršku
Suroviny:
brambory rané,
sýr kozí,
máslo,
šalvěj,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
paprika čerstvá zelená,
smetana kysaná,
česnek,
mléko,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (19)
www.refi-cz.cz/tipy/okouzlete-bramborami-hasselback-navstevniky-sve-restaurace/
a mmch.. krásné foto