Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenátové houboše

Špenátové karbanátky s houbami přinášejí příjemnou bezmasou změnu do všedního jídelníčku. Jemná chuť špenátu se krásně doplňuje s aromatickými houbami a sýrem. Podávejte je s bramborami, salátem nebo jen tak samotné.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 879 kJ /
449 kcal
Bílkoviny38,18 g
Tuky23,06 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 319 mg
Sodík 1,12 g
Sůl2,71 g
Sacharidy14,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Houby i špenát očistíme, asi 10 minut podusíme a pak posekáme nadrobno. Krok 2: Obojí dáme do mísy, přidáme čerstvý i strouhaný sýr, vejce, utřený česnek podle chuti, sůl a pepř. Krok 3: Nyní vše promícháme a podle potřeby zahustíme instantní kaší nebo strouhankou. Krok 4: Z hmoty tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji zhruba 5 minut z každé strany. Krok 5: Usmažené karbanátky necháme chvíli odležet na papírové utěrce, aby se odsál přebytečný tuk. Krok 6: Podáváme je ještě horké k vařeným bramborám, bramborové kaši nebo čerstvému salátu.

TIP: Jak připravit domácí lučinu

Zveřejněno 6. 6. 2013

Poznámka autorky Danca

Pokud použijeme mražené suroviny, necháme je předem rozmrazit. Lze použít i sušené houby, povařené asi 20 minut ve vodě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátové houboše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lkll

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátové houboše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lkll

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Špaldová kaše je zajímavý nápad. Já většinou dohušťuji hraškou s ořechovou moukou.

:yes::yes::yes:jo, to by u nás taky prošlo :yes::yes::yes:

To se mi moc líbí :yes::-K

To chcu:-!:-!:-!:-!:yes:Klaďas:yes::yes:

Danuš, musím se podívat po té špaldové kaši, fakt ji neznám. Nádherné foto i recept:yes:

Dančo, mně by moooc chutnaly:yes:

Tu špaldovku bych měla znát, ten obal mi něco říká. Jinak beru šéfe :-D:-D;-):-p:yes:

Houboše- karboše vypadají pěkně, se špenátem dělám takto i sekanou, někdy jen z houbama, někdy jen se sýrem a tohle si ukládám:-p:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
mražený špenát recept

Suroviny:
houby čerstvé, špenát listový, sýr strouhaný, sýr čerstvý, vejce, instantní špaldová kaše, česnek, pepř mletý, sůl, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu