Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Burger s grilovaným kuřetem a mozzarellou

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Azumi

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 5 min

10 min (5 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 461 kJ /
1 066 kcal
Bílkoviny163,10 g
Tuky45,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 385 mg
Sodík 386 mg
Sůl0,98 g
Sacharidy2,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V nekovové nádobě promíchejte kuřecí medailonky s olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Zakryté nechte pět minut marinovat. Krok 2: Potřete rozkrojené housky olejem, rozložte je řeznou plochou vzhůru na plech vyložený papírem na pečení a grilujte v předehřáté troubě pod grilem dozlatova. Stačit by měla jedna minuta. Krok 3: Kuřecí medailonky opékejte na rozpálené grilovací pánvi asi dvě minuty z každé strany. Krok 4: Potřete obě poloviny housek majonézou a na spodky navršte grilované kuřecí medailonky, mozzarellu, pesto, parmazán a salátové lístky. Přiklopte vrchními půlkami housek a podávejte.

Zveřejněno 9. 4. 2013

Poznámka autora Azumi

Přeji dobrou chuť :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2q7j

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2q7j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Ještě bych chtěla dodat, že místo majonézy jsem použila bílý jogurt, ochucený solí, pepřem, citronovou šťávou a nasekanou čerstvou bazalkou :-)

Recept jsem vyčuchala na Apetitu, burger je prímo vynikající a je škoda, že tady má tak málo bodů - pridávám s dovolením foto a bod :yes:

Škoda že není fotečka, určitě by to byla pastva nejen pro jazýček, ale i pro oči, posílám 1. bod:yes::-p

Tématické fráze:
kuřecí burger recept, jakse pece burgr, recepty burger s kuřecím, burger s kuřecím masem a mozarellou, jak dlouho se peče burger, burgery kureci recepty, burger s grilovaným kuřecím a mozarelou, kuřecí medailonky s mozarelou, kuřecí burger s mozzarellou, grilovaná mozzarella na grilu, burger s grilovanou mozzarelou, kuřecí burger s mozzarella, cuketa s grilovanym hermelinem, marinovaná mozzarella apetit, grilovaný kuřecí burger, kuskus nebo burger, burger s mozzarelou, masový burgr, burgerove housky, vynikající burger

Suroviny:
prsa kuřecí, olej olivový extra virgin, šťáva citronová, sůl mořská, pepř mletý, houska hamburgerová, majonéza, sýr mozzarella, pesto, parmazán, salát

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu